Ads 468x60px

Monday

Standard Liege x Club Brugge live tekst commentaar, score, en dekking België Jupiler Pro League 1/4/2013
 Standard Liege :  2 --  0  : Club Brugge

Standard pakt de zege in Brugge Na een ronduit zwakke prestatie van de ambitieuze thuisploeg, nemen de bezoekers makkelijk de drie punten mee naar Luik.

92'
Geel Ajdarevic De Zweed laat een stevige voet hangen als Vadis Odjidja Ofoe hem dribbelt.

90'
Ook Ajdarevic mist de 0-3 Standard laat het na om blauw-zwart helemaal af te maken. De thuisdefensie laat William Vainqueur zomaar wandelen tot aan de achterlijn. Gelukkig voor hen mist Astrit Ajdarevic de opgelegde kans.

89'
Nagai mist de 0-3 De Japanner kan met zijn snelle beentjes naar doel sprinten. Hij besluit echter op de benen van Vladan Kujovic.

85'
Laatste wissel Adrian Cristea komt de lichtgeblesseerde Frédéric Bulot vervangen.

83'
Mpoku naast De linkerflank zocht de ruimte voor het schot. Zijn poging gaat een meter naast doel.

79'
Donk gevloerd William Vainqueur trapt op de enkel van de Nederlander. Die blijft liggen en heeft verzorging nodig.

77'
Geel Opare Daniel Opare tikt Carlos Bacca onderuit en wordt ook geboekt.

76'
Spitsenwissel Kensuke Nagai komt doelpuntenmaker Michy Batshuayi aflossen.

75'
Meunier hoog over Een voorzet schiet door tot bij Thomas Meunier. Diens schot gaat ruim over doel.

71'
Rednic wisselt Astrit Ajdarevic komt Imoh Ezekiel aflossen.

70'
Het loopt niet bij Club Als de thuisploeg niet wil verliezen vandaag, moet er stilaan een mirakel gaan gebeuren. Voetballend legt het zeer weinig op de mat.

66'
Bijna 1-2 Ryan Donk kopt een vrije trap naar doel. Eiji Kawashima pareert.

62'
Er wordt niet meer gevoetbald Behalve de Standardfans is er niemand die zich vermaakt bij deze partij. Voor de neutrale voetballiefhebber is dit een draak van een wedstrijd met schaarse opwinding en kansen, maar met overmatig discussiëren en frustreren.

58'
Geel Bacca De topschutter duwt te fel Paul-José Mpoku neer. Alweer veel discussie, terwijl Gumienny en co voorlopig op geen foutje te betrappen vallen.

56'
Geel Ezekiel Imoh Ezekiel gaat in duel met Ryan Donk en laat even een voetje hangen.

53'
Driedubbele wissel Club Eidur Gudjohnsen, Meme Tchité en Thomas Meunier komen tussen de lijnen. Ivan Trickovski, Victor Vazquez Solsona en Tom Högli gaan naar de kant.
Garrido grijpt dus meteen drastisch in.

52'
Garrido bereidt enkele wissels voor Club Brugge slaagt er voorlopig niet in iets aan de achterstand te doen. Hun coach zal allicht snel ingrijpen.

47'
Bacca probeert De spits aan de overkant gaat ook z'n kans van buiten de zestien. Eiji Kawashima pakt.

46'
Meteen schot Batshuayi Direct na de aftrap gaat het diep naar Michy Batshuayi. Die trapt op Vladan Kujovic.

46'
Tweede helft Kan Club Brugge nog iets rechtzetten?
15:19
Rusten bij 0-2 Na een slappe eerste helft staat het verrassend genoeg 0-2 voor Standard dat afwerkt aan 100%.

Club Brugge speelt te traag en te slordig. Het zit vast op het middenveld en is te veel bezig met randzaken in plaats van voetbal.

45'
0-2 Buyens Het wordt heel stil in Jan Breydel. Alweer een makkelijk weggegeven vrije trap. Daniel Opare krijgt op de flank alle tijd en ruimte om voor te zetten. Die kiest Yoni Buyens uit om in de verste hoek binnen te koppen.

Ryan Donk krijgt in deze fase ook geel voor aanhoudend protest.
44'
Bacca kopt over Een indraaiende vrije trap. De topschutter klimt het hoogst maar kan zijn poging niet meer drukken.
36'
Hogli trapt over en naast Een pass op Victor Vazquez Solsona schiet door naar de mee opgerukte Noor. Zijn poging gaat buiten het kader.
32'
Reactie Club Snelle reactie van de thuisploeg. Vadis Odjidja Ofoe haalt de achterlijn en zet strak voor. Daniel Opare werkt in hoekschop.

Die hoekschop draait scherp in en moet Eiji Kawashima uit zijn doel slaan.
31'
0-1 uit het niets Geen van beide ploegen leek echt op weg naar een doelpunt. Toch kan Michy Batshuayi rustig binnen trappen tussen enkele Bruggelingen na een aflegger van Imoh Ezekiel op een diepe vrije trap.
29'
Kanu kopt hoog over Op een schaarse hoekschop raakt de centrale verdediger het leer met het hoofd. Verder dan zo'n pogingen komt Standard voorlopig niet.
24'
Counter slecht uitgespeeld Club Brugge krijgt een vrije trap net buiten de zestien. Victor Vazquez Solsona trapt die echter zwak. Daardoor kunnen de Rouches met een tegen drie naar de overkant. Toch spelen de Luikenaars te overhaast en loopt het mis. Hier zat véél meer in.
23'
Geel Buyens De kaarten volgen elkaar nu snel op. Yoni Buyens laat een been hangen als Vadis Odjidja Ofoe hem al had uitgespeeld.
22'
Geel Kanu Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) stopt Carlos Bacca foutief af en krijgt geel.
21'
Onzuiverheden bij Club De mannen die het zouden moeten doen, kunnen voorlopig de openingen niet forceren. Ze lijden integendeel veel balverlies of spelen slordig in.
15'
Daar zijn de kaarten Paul-José Mpoku tikt Victor Vazquez Solsona even aan. De Spanjaard reageert - niet voor het eerst vandaag - furieus en krijgt geel. Ook dader Paul-José Mpoku krijgt een geel karton.
14'
Nog geen kaarten Tegen zijn gewoonte in houdt Gumienny de kaarten lang op zak. Zelfs nu ook voor duidelijk spelbederf (bal wegtrappen als spel stil ligt).
10'
Spel ligt te veel stil Beide ploegen maken overdadig veel foutjes en vechten de beslissingen van Gumienny telkens aan. Dat komt het tempo niet ten goede.
8'
Bacca op de paal Snelle prik van Club Brugge. Maxim Lestienne steekt mooi door naar Carlos Bacca. De topschutter stift het leer op de binnenkant van de verste paal. Standard ontsnapt.
6'
Bitsige duels Beide teams gaan er vol voor, wat te merken is aan de intensiteit van de duels. Voorlopig blijft alles binnen de grenzen van het toelaatbare.
5'
Ook Vazquez neer De Spanjaard wordt geraakt en hinkt even naar de kant.
4'
Ezekiel en Donk botsen In een kopduel komen beide spelers elkaar tegen en grijpen naar het hoofd.
1'
Aftrap De thuisploeg trapt af.
14:31
Opstellingen Garrido kiest niet voor Eidur Gudjohnsen, maar wel voor Ivan Trickovski op de flank.

Rednic geeft Michy Batshuayi de voorkeur op Ghoochanejhad Reza in de spits.
13:47
Voorbeschouwing Nu de paasklokken uit het land zijn kan Koning Voetbal weer zijn intrede doen. De Play-offs werden zaterdag al afgetrapt, maar vandaag staan de grootste krakers gepland. De eerste affiche van een mooi tweeluik is de klassieker tussen Club Brugge en Standard, zijnde de nummers vier en zes na de reguliere competitie.

Blauw-zwart mikt op minstens de tweede plaats en het daaraan gekoppelde ticket voor de voorronde van de Champions League. De afgelopen weken ging de vormcurve van Club Brugge crescendo, om nu te pieken in de cruciale fase van de competitie. Kunnen ze dat vandaag meteen bewijzen en al wat inlopen op die tweede plaats van Zulte-Waregem?

Garrido moet alleen de geblesseerden Lior Refaelov en Jonathan Blondel missen. En is er daardoor een basisplaats weggelegd voor Eidur Gudjohnsen vandaag?

Rednic wil meer rendement van zijn invallers zien. Bovendien kan hij vandaag niet rekenen op de geschorste aanvoerder Vandamme en verloor zijn club in de reguliere competitie twee keer tegen de Bruggelingen.

Bij de Rouches gaat de vormcurve dan ook op en neer. Vraag is wat de komende tien wedstrijden brengen. Weinig mensen zien de Luikenaars echt meestrijden voor de hoofdprijzen. Een zege vandaag kan dat meteen veranderen uiteraard. 

0 comments:

Post a Comment