Ads 468x60px

Friday

~@~Rabobank: 'Wielrennen is verziekt tot hoogste niveau'


Op 31 december stopt Rabobank, na een aanwezigheid van 17 jaar in het peloton, met het sponsoren van professionele wielerploegen. Dat maakte de Nederlandse bank vandaag bekend. De bank zegt dat de wielrennerij verziekt is.

Het rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit gaf de doorslag voor de Nederlandse bank. Volgens de bank zegt het rapport op zichzelf meer dan genoeg. 'Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing', zegt Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur.

Volgens Bruggink is men er bij de bank van overtuigd dat het internationale profwielrennen niet in staat is om op korte termijn een propere en eerlijke sport mogelijk te maken.

'De wielrennerij is verziekt tot de hoogste niveaus. Inclusief de controle-instanties', zegt de bank. Bovendien zegt Rabobank dat de sponsor zelf blijkbaar niet in staat is 'om voor de nodige verschoning te zorgen'.

Rabobank

Rabobank verscheen anno 1996 in het peleton. De bank heeft echter steeds van in het begin benadrukt dat doping niet getolereerd zou worden. Volgens het rapport van de USADA zou ook bij de Rabobank-ploeg doping gebruikt zijn. Dat verklaarde de Amerikaanse wielrenner Levi Leipheimer.

Rabobank blijft aanwezig in het veldrijden en de amateursport

'Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank. Maar ons besluit staat vast: we trekken ons terug uit de professionele wielersport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Rabobank, maar vooral voor de liefhebbers en de sporters die geen blaam treft', besluit Bert Bruggink.

De bank blijft wel betrokken in de amateursport, de opleiding van jonge renners en het veldrijden.

Rabobank Cycling Team betreurt beslissing

'De Rabo Wielerploegen BV betreurt de beslissing van de Rabobank om te stoppen met de sponsoring van de professionele wielerploeg. De ploeg heeft kennis genomen van de argumenten en kan begrip opbrengen voor dit besluit', luidde het communiqué van Rabobank Cycling Team nadat de bank het nieuws bekend maakte.

'We rijden al zeventien jaar vol trots met de naam Rabobank op het shirt en het doet ons pijn dat we het voortaan zonder die naam moeten doen. De wielerploeg is de Rabobank grote dank verschuldigd voor de zeventien jaar trouwe sponsoring. De wielersport mag Rabobank dankbaar zijn voor alle inspanningen die zij zich getroost heeft de afgelopen jaren om het Nederlandse wielrennen op de kaart te zetten', deelde het team mee.

0 comments:

Post a Comment