Ads 468x60px

Friday

Eersteklassers verkopen tv-rechten collectief tot 2020


Het eeuwige getouwtrek rond de tv-rechten lijkt tot een einde te komen. De Pro League bereikte een unaniem maar vooral ‘historisch’ akkoord met de eersteklassers om de rechten collectief aan te bieden tot 2020. De nieuwe raad van bestuur komt er ook, al is het nog niet duidelijk wie daarin zal zetelen.

Ronny Verhelst is nog maar enkele maanden voorzitter van de Pro League, toch drukt de ex-Telenet-topman al stevig zijn stempel op het voetbalorgaan. Op de vergadering van gisteren kwamen de zestien eersteklassers zowaar tot een akkoord over de verdeling van de tv-rechten. Daar waar in het verleden buitenbeentjes zoals Standard wel eens dwars durfden liggen en ermee dreigden de rechten individueel te verhandelen, zijn nu álle topklassers het erover eens dat de volgende tv-contracten tot 2020 collectief zullen worden verkocht.


 
 

‘Noem het gerust een historisch moment’, blonk voorzitter Verhelst na de vergadering van trots. ‘Het is een mijlpaal in België. In de Premier League en enkele ons omringende landen was het collectief aanbieden van de tv-rechten al langer gemeengoed. Deze overeenkomst kadert in het plan van de Pro League om het Belgische voetbal als product te optimaliseren. Van het getouwtrek om de tv-rechten zijn we al af, dat is een mooie stap in die richting.’

0 comments:

Post a Comment