Ads 468x60px

Friday

België x Slowakije live score en live-verslaggeving International Vriendschappelijke wedstrijd

België:  2 --   1  :Slowakije

België heeft na een vooral voor de rust prima wedstrijd met 2-1 gewonnen van Slovakije. Hazard bracht de Duivels na 10 minuten op voorsprong vanop de strafschopstip. De Belgen domineerden doorlopend de eerste helft met bijwijlen frivool voetbal. De tweede helft was van een iets minder niveau van Belgische zijde en 5 minuten voor het einde maakte Lasik de 1-1. Maar Mertens scoorde toch nog de 2-1 winninggola voor de Rode Duivels.
Behoorlijk wat volk en sfeer in het Jan Breydelstadion waar voor het eerste sinds 1999 een interland van België werd gespeeld.
Christian Benteke startte bij de Duivels zoals verwacht in de spits en Kevin Mirallas kreeg de voorkeur op Dries Mertens. Ook Moussa Dembele, Eden Hazard en Kevin De Bruyne hadden een basisplaats.
Strafschop
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste dreiging kwam van de Rode Duivels na een goede 8 minuten met een vrije trap van Kevin de Bruyne die doelman Kuciak met beide handen wegbokste.
Amper één minuut later wilde Eden Hazard de bal voorzetten en die raakte de arm van Thomas Hubocan. Strafschop voor Belgiê die Eden Hazard zelf feilloos omzette door doelman Kuciak op het verkeerde been te zetten.

Slovakije moest al vlug aanvaller Robert Vittek vervangen die na uitglijden naar da hamstrings tastte en niet meer verder kon. Michal Duris die bij Viktoria Plzen speelt, kwam in zijn plaats.
Uitstekend België

België bleef de wedstrijd onder controle houden en zette hoog druk. Eden Hazard snoepte na 25 minuten de bal af van Hubocan. Via Benteke kreeg Dembele een schietkans maar een Slovaaks been voorkwam dat het schot tussen de palen belandde. Iets voor het halfuur liep Benteke zich goed vrij maar de doorsteekpass van de Bruyne was net iets te hard en te scherp. Doelman Kuciak kwam tijdig uit zijn doel om de bal te klemmen.

Slovakije kon weinig inbrengen tegen het offensief van de Belgen. De Belgen bleven maar opduiken in de buurt van de Slovaakse zestien maar de doelkansen waren net niet zuiver genoeg om de score hoger te doen oplopen. Pogingen op schoten van Hazard en kort daraan Witsel gingen over het doel.

Het was wachtten tot de 45ste minuut vooraleer er een kansje was voor Slovakije. Na een voorzet van Svento kwam Kucka ingelopen. De speler van Genua kon zijn kopbal niet tussen de palen mikken. Maar zo kwam toch even de knalgele outfit van doelman Gillet in beeld. En meteen het einde van een uitstekende eerste helft van de Belgen.
Wissels

Kevin Mirallas en Christian Benteke bleven na de rust in de kleedkamer, Radja Nainggolan en Romelu Lukaku kwamen in hun plaats. Kevin De Bruyne schoof zo door naar de rechterflank. De eerste kans was voor de Slovaken toen Jan Vertonghen uitgleed, Marek Hamsik schoot de bal echter in de armen van Gillet.

De wedstrijd werd iets bitsiger. Kucka deelde een slag uit aan Dembele maar de actie bleef onbestraft. Net zoals de veel te wilde charge van diezelfde Kucka een paar minuten later op Lukaku. Ook nu trok de scheidsrechter geen geel.

Marc Wilmots voerde iets na het uur opnieuw een dubbele wissel door. Kevin De Bruyne mocht gaan rusten, Dries Mertens was zijn vervanger. En in de plaats van Nicolas Lombaerts maakte Jelle Van Damme zijn wederoptreden bij de Duivels.
Slovakije kwam beter in de wedstrijd en kon een paar keer komen opzetten zonder evenwel echt groot doelgevaar.
Minder flitsend

De flitsende acties van de Belgen uit de eerste helft bleven achterwege. Tot twee keer toe leed Nainggolan dom balverlies wat resulteerde in een vrije trap voor de bezoekers. Sapara trapte die stilstaande fase meteen op doel maar Gillet liet zich ondanks een verraderlijke stuit niet verschalken.
Diezelfde Nainggolan blesseerde zich en moest de strijd staken. Thomas Buffel maakte na tweeëneenhalf jaar zijn rentree bij de nationale ploeg. En ook Timmy Simons kwam nog in de pleog voor Witsel.

Twee doelpunten in het  slot

Thomas Buffel kreeg de bal kort voor het einde niet weggewerkt en Lasik pikte op en schoot binnen. De bal leek nochtans houdbaar voor Gillet.
In de 90ste minuut zorgde Mertens dan toch nog voor de overwinning door een 2-1 van te maken. Mooi doelpunt van Mertens die binnentrapte in de verste hoek. En zo toch voor een feetsje zorgde in het Jan Breydelstadion.
Nu wacht op 22 maart de WK-kwalificatiematch tegen Macedonië en na de overwinning kunnen de Duivels daar toch met een beter gevoel heen trekken. Vier dagen later volgt al de terugmatch in Brussel.