Ads 468x60px

Monday

Häcken x IFK Göteborg live text kommentarer, poäng, och täckning Sverige Allsvenskan 1/4/2013Häcken :  0  --  3  :IFK Göteborg
Där är det över! IFK Göteborg krossar BK Häcken i derbypremiären på Ullevi. Blåvitt vinner med 3-0 - och det är en 19-åring som ligger bakom segern. Sam Larsson spelar fram till de två första målen innan han på egen hand gör det tredje. Smakstart på säsongen både för Larsson och IFK Göteborg. Jag som kommenterat matchen tackar er för visat intresse. Mer läser ni snart på eurosport.se.
93

Tobias Hysén söker Sobralense med ett inlägg mot den bortre delen av straffområdet, men då nickar Arkivuo bort.
91

Blåvitt vinner en hörna i den 91:a matchminuten.
88

Häcken biter sig fast en aning i Blåvitts sstraffområde, men gästerna lyckas till slut rensa undan.
87

Jätteläge för Ojala! Häcken rullar upp fint i offensivt straffområde, men Alvbåge räddar inhopparens avslut.
85

Gustafsson provar skott, men det seglar en bra bit över ribban.
82

El Kabir provar avslut, men skottet täcks innan det når fram till Alvbåge.
79

Nära 4-0 för IFK Göteborg, men Källqvist kommer före Sobralense och kan boxa undan bollen.
76

Gerhardsson gör sitt sista byte. Ericsson blir utbytt och in kommer Nasiru Mohammed.
76

Hannes Stiller varnas.
75

Häcken får frispark. Kvarten kvar nu och det ser allt mörkare ut för Häckens del.
74

Han presenterar sig direkt genom att vinna en hörna.
74

Då har Emil Salomonsson spelat färdigt. Daniel Sobralense gör entré på planen.
73

En långvarig diskussion mellan Moestafa El Kabir och Mattias Bjärsmyr. De verkar ha en hel del att säga varandra. IFK Göteborg vinner en hörna när spelet väl kommer igång.
71

Mika Ojala varnas sedan sedan han gått hårt åt Jakob Johansson vid utkanten av straffområdet.
71

Riktigt farligt för Häcken! Anklev vänder ut mot Ericsson på vänsterkanten, som släpper till El Kabir. Anfallaren drog till direkt, men avslutet styrdes på en motståndarförsvarare och ut till en hörna.
70

Det är återigen plottrigt och svårt. Häcken kommer ingenvart.
70

Häcken vinner en hörna. De svartgula behöver få till ett mål snart om de ska ha någon chans att få med sig en poäng här.
68

IFK Göteborg gör sitt första byte. David Moberg Karlsson, som varit pigg matchen igenom och hotat flera gånger om i djupled, ersätts av Hannes Stiller.
67

IFK Göteborg kryssar mot en premiärseger. Finns det någonting Häcken kan hitta på?
65

Häcken lyckas inte få bort bollen efter Hyséns frispark. Sam Larsson får tag på bollen till vänster utanför straffområdet och drar till. Bollen letar sig in i hörnet till 3-0. Och vilken match han gör, Sam Larsson. Ett mål och två assist för 19-åringen.
65

3-0! Sam Larsson! Vilken match han gör!
64

Frispark för IFK Göteborg när Mohammed Ali Khan går tufft in i en duell med Tobias Hysén. Landslagsanfallaren blir liggande och Ali Khan varnas.
63

15 593 åskådare på plats på denna premiär.
62

Martin Ericsson nickar rakt upp i luften vid den främre stolpen och Källqvist får sedan frispark när han går upp och boxar bollen.
62

Nära för IFK! Hysén spelar fram Sam Larsson som försöker nå Moberg Karlsson med ett inspel. Blåvitt får nöja sig med en hörna där.
61

En halvtimme kvar att spela och fortfarande 2-0 till IFK Göteborg, som ser ut att ha bra kontroll på det här. Men ett mål från Häcken och det kan börja skaka i det blåvita bygget. Men just nu ser det väldigt stabilt ut.
60

Makondele söker Ojala, som är på språng, men bollen hamnar hos Alvbåge.
59

Farligt för Blåvitt! Salomonsson håller sig framme på ett inlägg från Mikael Dyrestam. Salomonsson får dock ingen ordentligt träff på nicken som inte oroar Källqvist.
58

Häcken har fortfarande inte lyckats skapa någon riktigt het målchans.
56

Häcken vinner en hörna till vänster som inte ger något resultat. Häcken kvar i anfallsposition dock.
54

Lite smågrinigt efter en situation där Philip Haglund var inblandad.
53

Häcken spelar fel två gånger om och då kan Blåvitt bita sig fast i en offensiv position. Gästerna får sedan frispark sedan El Kabir gjort ned Adam Johansson, men då kan Arkivuo rensa undan.
52

Häcken har inlett bra i den andra halvleken.
51

Det blir riktigt farligt! Mika Ojala pangar på med ett riktigt lurigt skott som Alvbåge inte lyckas hålla. Bollen får en märklig bana, men Alvbåge lyckas hålla bollen borta från nätet.
50

Ojala spelar fram El Kabir centralt, som rivs ner av Philip Haglund och då har vi frispark för Häcken i ett skapligt läge.
50

Simon Gustafsson har inlett aktivt och provar nu ett distansskott. Går ett par meter utanför Alvbåges vänstra stolpe.
48

Ericsson kommer runt till höger och hittar in till Anklev, men han förlorar bollen och då kan Blåvitt ställa om igen. Hysén vill ha hörna, men Johannesson pekar på inspark.
47

Modiga förändringar av Gerhardsson. Dominic Chatto får ta ytterligare ansvar i defensiven och tar position framför de båda mittbackarna.
46

Reuben Ayarna och Dioh Williams har klivit av och ersatts av Simon Gustafsson och Mika Ojala. Peter Gerhardsson reagerar direkt, alltså. Han säger att Häcken haft problem att ta sig igenom Blåvitts box och vill få till ett bättre kantspel.
46

Den andra halvleken är igång! Och Häcken har gjort ett dubbelbyte.
 

Häcken har känts överraskande tamt i offensiven och IFK Göteborg har lyckats med sin taktik perfekt i den första halvleken. Fyrmannamittfältet sjunker lågt och krymper ytan framför backlinjen. Häcken försöker ändå ta sig fram centralt och där har de stött på patrull gång på gång. När Blåvitt vinner boll ställer de om blixtsnabbt på Moberg Karlsson, Salomonsson och Hysén - och då går det undan.
 

Och där är den första halvleken över! IFK Göteborg leder derbyt och premiären mot BK Häcken med 2-0 - och det är väl helt rättvist.
47

Frisparken är bra slagen, men Blåvittförsvaret lyckas rensa undan.
46

Frispark för Häcken i ett bra läge när Williams faller.
46

Arkivuo lyfter in - men Waehler rensar undan.
45

Två minuters tilläggstid i den första halvleken.
42

Sam Larsson har självförtroende. Han vikar in från sin vänsterkant, överstegsfintar ett par gånger innan han försöker lyfta in bollen i bortre. Misslyckas den gången.
42

Häcken kommer i en bra omställning, men Blåvittförsvaret är bra med. Ericsson får bollen till höger, men inspelet hittar inget annat än John Alvbåges trygga vantar.
41

Farligt igen när Larsson hittar Salomonsson. Salomonsson hittar dock inget avslutsläge.
40

Blåvitt biter sig kvar efter hörnan och bollen letar sig ut till Sam Larsson. Ytterns inlägg är väldigt fint och Mattias Bjärsmyr nickar elegant in bollen i det bortre hörnet. 2-0 till IFK Göteborg i den allsvenska premiären, alltså. Och två assist av Sam Larsson!
40

MÅL! Bjärsmyr nickar in 2-0 för IFK Göteborg!
39

Blåvitt vinner en hörna.
39

Adam Johansson varnas. Hann inte riktigt uppfatta varför.
38

Arkivuo har varit bland de bättre i Häcken under den första halvleken och det händer ofta någonting när ytterbacken får tag på bollen.
37

Häcken känns som farligast när de breddar spelet och kommer till inläggslägen. Men allt som oftast väljer hemmalaget att försöka tråckla sig fram centralt. Och det vet Blåvitt, som sjunker lågt och håller ytan mellan backlinje och mittfält minimal.
35

Bollen är i nät för Häcken, men spelet är avblåst. Alvbåge knockas efter en duell med en Häckenspelare. Passningen från Kari Arkivuo är väldigt fin, dock. Men frispark för IFK Göteborg.
33

Chatto lyfter in ett inlägg, men den bollen går förbi alla spelare i straffområdet.
32

Det blir ofta väldigt trångt och väldigt smått när Häcken försöker ta sig fram i Blåvitts straffområde.
30

Jätteläge för Häcken! Men Dioh Williams lyckas inte få avslutet på mål. Passningen från Rene Makondele är utsökt. Det visar sig dock att Williams ändå var offside.
30

Häcken har väldigt svårt att bryta ner Blåvitt, som sjunker långt ner i banan. Och det är farligt gång på gång när IFK ställer om. Den här gången är Moberg Karlsson på väg igenom, men Källqvist kommer ut och rensar.
29

Farligt för Blåvitt igen när Häcken inte lyckas rensa undan bollen i straffområdet. Haglund tar avslut, men den här gången räddar Källqvist.
28

Häcken har inte riktigt fått igång det anfallsspel som var så effektivt i fjol. Martin Ericsson, som är instrumental i offensiven, har inte riktigt varit involverad under den inledande halvtimmen. IFK Göteborgs taktik fungerar dock bra och gästerna har varit det bättre laget inledningsvis.
26

Salomonsson på språng igen, men den här gången stoppar Arkivuo upp yttermittfältaren.
25

Johansson och Salomonsson kombinerar längs högerkanten, men förtjänstfullt defensivt arbete av Rene Makondele gör att Häcken kan vinna bollen åter. Sekvensen avslutas med att Häcken får frispark nere vid hörnflaggan sedan Adam Johansson varit lite för tuff i närkampen.
24

Löpduell mellan Bjärsmyr och El Kabir, då kommer Blåvittbacken först och kan rensa undan.
23

Och det är en riktig bjudning av Källqvist. Den bollen ska han bara ha, även om den studsar lite lurigt i straffområdet.
22

MÅL! Blåvitt tar lednignen! Jakob Johanssons distansprojektil letar sig in bakom Christoffer Källqvist och IFK Göteborg gör den allsvenska säsongens första mål.
21

Den kontringen blir inte till någon farlighet för Häcken.
21

Blåvitt går på offensiven, men Anklev och Ali Khan kan nicka bort Dyrestams två inlägg och då kan Häcken ställa om.
20

Dioh Williams får säsongens första varning. Dominic Chatto spelar helt galet och Williams tvingas stoppa Tobias Hysén för att undvika en farlig omställning.
19

Än en gång hamnar Alvbåge under press och än en gång tvingas han rensa ut bollen över sidlinjen.
18

John Alvbåge kommer ut bra och kan fånga Martin Ericssons frispark utan större problem.
17

Snål hemåtpassning mot John Alvbåge och då hugger Williams direkt. Alvbåge tvingas spela ut bollen till ett inkast. Då river Sam Larsson ner Björn Anklev och Häcken får frispark högt uppe på högerkanten.
17

Moberg Karlsson jagar efter Ali Khan, men Häcken-mittbacken lyckas ändå spela hem till Christoffer Källqvist.
15

Omställningsmöjlighet för Häcken, men då arbetar Jakob Johansson fint i defensiven och återtar bollen från Martin Ericsson.
14

Dominic Chatto provar skott från distans. Avslutet täcks, men Häcken behåller bollen. Alvbåge kan sedan ta kontroll över den när Dioh Williams avslutar svagt.
14

IFK Göteborg har inlett bra och har skapat några riktigt farliga lägen.
13

Offside på Moestafa El Kabir.
11

Jätteläge för IFK Göteborg! Fint och effektivt kombinationsspel gör att Philip Haglund löper sig helt ren till höger i straffområdet, men Tobias Hysén kommer inte riktigt fram på Haglunds inspel. Hade han gjort det hade det varit 0-1, var så säkra på det.
9

Dioh Williams vinner boll högt upp i planen, men gästerna lyckas rensa undan. Det är Häcken som har bollen, men Blåvitt känns giftiga varje gång de erövrar den. Snabba, kvicka omställningar på Hysén och Moberg Karlsson. Och det är nog så det kommer se ut under matchen. Häcken trycker fram Arkivuo och Anklev, de båda ytterbackarna, väldigt högt och det finns ytor att utnyttja.
8

Farligt för IFK Göteborg! Moberg Karlsson är på väg att löpa sig helt fri efter en fin framspelning från Sam Larsson, men Fredrik Björk kommer tillbaka och tvingar Blåvittanfallaren ur vinkel. Till slut kan Christoffer Källqvist rädda. Matchens bästa möjlighet.
7

Blåvitt kan kontra när Makondele spelar galet. Bollen letar sig ut till David Moberg Karlsson på högerkanten. DMK utmanar mot Mohammed Ali Khan, men lyckas inte hitta någon lagkamrat med inspelet.
7

Halvfarligt för Häcken när Kari Arkivuo får stora ytor att gå på till vänster. Adam Johansson kan till slut rensa bort bollen.
6

El Kabir och Ericsson försöker kombinera sig fram på vänsterkanten, men passningen går inte fram.
5

Slarvigt av BK Häcken när Mohammed Ali Khan inte når en passning ut mot vänsterkanten och Blåvitt kan ta kontroll över bollen återigen via ett inkast.
2

Häcken sätter tryck mot IFK Göteborgs straffområde och hemmalaget biter sig fast på ett bra sätt i offensiven. Martin Ericssons avslut täcks och till slut kan John Alvbåge lägga vantarna på bollen.
1

Christoffer Källqvist inleder med att spela helt galet och IFK Göteborg kan gå på offensiven. Tobias Hyséns försök till ett avslut är dock helt misslyckat.
1

BK Häcken gör avspark och Stefan Johannesson blåser i pipan. Allsvenskan 2013 är igång!
15:10

ManUBest sticker ut hakan och tror på 1-3. Vi får se hur det går - för nu är det nämligen dags för avspark.
15:08

”Perfekta förutsättningar”, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till C More. Han hintar också om att han är lite sugen på att spela själv och överväger att byta in sig själv i andra halvlek...
15:06

Det ser inte ut att vara så välfyllt än så länge, men köerna ringlar långa utanför arenan.
15:03

1-1 och 1-2 har vi fått som förhandstips än så länge. Jag tror båda lagen kommer göra mål, i alla fall. Nu står spelarna uppradade i tunneln och är snart redo att äntra Ullevis matta.
14:53

Det är en väldig kö utanför Ullevi och trots att avsparkstiden alltså skjuts fram med några minuter får vi väl se det som positivt att intresset är så högt. Häcken har hoppats på 20 000 åskådare till den här matchen. Vi får se om de når det målet.
14:51

Vad tror ni inför matchen? Kan vi få några tips, månne?
14:49

Matchstarten är framskjuten med fem minuter. Problem med att få in folket på arenan sägs vara anledningen. 15.05 ny avsparkstid, alltså.
14:47

BK Häcken hade allsvenskans kanske bästa offensiv i fjol och säsongens elva är i stora drag samma. Jag tror vi kommer få se de gulsvarta som styr och ställer och vill anfalla - och det kommer att öppna upp för omställningar för IFK Göteborg. Och Blåvitt har ett gäng kvicka omställningsspelare.
14:46

Och hos BK Häcken ska det bli mycket spännande att se hur Moestafa El Kabir klarar av att fylla tomrummet som Waris Majeed lämnat efter sig.
14:45

Det ska bli mycket intressant att se hur IFK Göteborg står sig den här säsongen, där de inte i lika hög grad nämnts som "Real Blåvitt", eller dylikt.
14:42

Och så här startar IFK Göteborg: Alvbåge; Dyrestam - Waehler - Bjärsmyr - Johansson; Larsson - Haglund - Johansson - Salomonsson; Hysén - Moberg Karlsson
14:41

BK Häcken startar så här: Källqvist; Arkivuo - Ali Khan - Björk - Anklev; Ayarna - Ericsson - Chatto; Makondele - El Kabir - Williams
14:40

Rättskiparen i denna premiär är Stefan Johannesson. Vi ska strax ta en mer noggrann titt på dagens aktörer på Ullevi.

14:32

Solen skiner i Göteborg, det är allsvensk premiär och det är ett derby som inleder säsongen. Det är helt enkelt en härlig dag. Jag som ska guida er genom denna tillställning heter Jimmy Ewertsson. 

0 comments:

Post a Comment