Ads 468x60px

Monday

Djurgårdens IF x Helsingborgs live text kommentarer, poäng, och täckning Allsvenskan:1/4/2013 Sverige

Djurgårdens IF :  3 --  0  : Helsingborgs

Mattias Lindström ger Helsingborg en drömstart när han gör 1-0 efter bara några minuter. Sedan slår David Accam till med en snabb dubbelsalva och sänker Djurgården. 3-0 slutar det alltså. Jag som kommenterat tackar er för visat intresse.
93

Där är det över! Helsingborg vinner med 3-0.
92

Hemmapubliken står upp och applåderar Helsingborgsspelarna.
91

HIF-försvaret lyckas ta undan bollen. Två minuter kvar att spela.
90

Fin kontringsmöjlighet för HIF när Mahlangu är på språng. Omställningen stannas upp och anfallet avbryts när Christoffer Andersson står för ett helt misslyckat inlägg. I sekvensen efter vinner Djurgården en hörna.
90

Det blir avblåst när ytterligare en boll kommer in på planen. Det blir ett nedsläpp som Erton Fejzullahu vinner.
89

Amartey faller men får ingen frispark.
88

Álvaro Santos drar till på frisparken som går via Djurgårdsmuren ut till en hörna.
87

Accam är på väg igenom men tvingas stanna upp. Han får i stället en frispark i ett mycket bra läge när Amertey klampar ner honom.
86

Farligt för Djurgården när Nymann Mikkelsen kommer runt till höger. Chibsah når dock inte ytterbackens inspel.
85

Ardian Gashi varnas efter att ha stoppat Daniel Amertey.
84

Djurgården kommer ingenstans. Helsingborg har haft bra kontroll på den här matchen och har spelat av den andra halvleken på ett bra sätt.
82

Roar Hansen försöker säkra upp försvaret. Alejandro Bedoya går av och ersätts av Walid Atta. Och Chibsah ersätter Andreas Johansson för Djurgården.
81

Amartey provar skott, men det oroar inte Hansson. I samma sekvens får han kramp.
79

Farligt för Helsingborg. Hanstveit har kommit upp längs sin vänsterkant och söker Bedoya vid den bortre stolpen. Amerikanen lyckas dock inte få nicken på mål.
78

Fejzullahu spelar fram Solignac, men han kommer ur vinkeln och tappar ut bollen till en inspark.
78

Drygt tio minuter kvar att spela nu. Tiden börjar rinna ut för Djurgårdens del.
76

Då har Robin Simovic spelat färdigt. Alvaro Santos ersätter.
75

Farligt för Djurgården. Span låser fast bollen nere vid hörnflaggan och gästerna får till ett riktigt bra inlägg. Christoffer Andersson dyker dock upp rakt framför näsan på en skottredo Fejzullahu och kan nicka undan bollen.
73

Span tar bollen på högerkanten och kliver förbi Hanstveit innan han försöker lyfta in bollen i det bortre hörnet. Han får dock inte riktigt till avslutet.
71

Fejzullahu smekar fram en djupledspassning till Luis Solignac, som försöker hitta en framstormande Andreas Johansson i boxen. Då kastar sig dock en HIF-försvarare fram och bryter.
71

Lindström på språng igen. Han hinner ikapp bollen precis innan kortlinjen, tunnlar en Djurgårdsförsvarare men tappar sedan bollen.
69

Lindström provar skott igen - högt över. Men han är skottvillig, det måste vi ge honom.
67

Helsingborg vinner en hörna, som inte blir till någon större farlighet. Gashi behåller bollen i anfallssituation och släpper ut till hörnläggaren Christoffer Andersson. Ytterbacken försöker sedan peta fram bollen till en löpande Mattias Lindström, men det läser Jesper Arvidsson och lyckas bryta.
66

Span provar skott men Hansson räddar enkelt. Löst och mitt på.
65

Omställningsmöjlighet för HIF, men inte ens David Accam hinner ikapp den djupledspassningen från Alejandro Bedoya.
65

Helsingborg har flyttat upp spelet de senaste minuterna och Djurgårdens press har kommit av sig lite. Gästerna bör nog få in ett mål snart om deras hopp om poäng här ska leva vidare.
64

Kenneth Höie boxar bort frisparken, men Helsingborg återtar bollen från Erton Fejzullahu.
63

Lindström faller i duell med Jesper Arvidsson och Helsingborg får frispark vid hörnflaggan.
62

Amadou Jawo har spelat färdigt. Han ersätts av Luis Solignac.
62

Lindströms inlägg hittar Simovic, som inte lyckas vinkla nicken mot mål.
61

Bedoya sparkas ner ungefär mitt på offensiv planhalva och HIF får frispark.
60

Djurgården tar över allt mer. Samtidigt har Mats Solheim gjort 2-0 för Kalmar FF mot Syrianska.
60

Farligt! Brian Span lyfter in mot Andreas Johansson som inte får nicken på mål. Johansson vill ha straff men får inget gehör hos domaren.
58

Erton Fejzullahu tråcklar sig fram mellan fyra Helsingborgsspelare och lyckas faktiskt nästan ta sig fram, men Hansson kan lägga beslag på bollen. Djurgården har i alla fall höjt sig rejält de senaste minuterna. Men frågan är om det räcker. Det står fortfarande 3-0.
57

Jawo reser på sig och verkar vara okej. Han är nog snart tillbaka på planen.
56

Amadou Jawo får en smäll och blir liggande på Djurgårdens högerkant. Pär Hansson skickar bollen ut över sidlinjen.
55

Då kommer Brian Span in. Det är Simon Tibbling som får kliva av.
54

Jawo är på väg fram men Loret Sadiku är stark och lyckas rensa undan bollen. Bra period av Djurgården just nu.
53

Farligt för Djurgården! Bollen dimper ner framför Fejzullahu efter ett vänsterinlägg, men Djurgårdsanfallaren lyckas inte träffa mål.
52

Brian Span verkar vara på väg att hoppa in.
51

Fin omställningsmöjlighet för Djurgården när Gashi inte får tag på Fejzullahu. Han släpper ut bollen till Oyal, som gör en svag mottagning och får bollen lite för långt ifrån sig. Sekvensen avslutas med ett tamt avslut från Fejzullahu.
50

Nahir Oyal lurar skjortan av Lindström och vinner frispark.
49

Lindström i god inläggsposition till höger, men då står Arvidsson i vägen och stoppar bollen.
48

Vad kan Djurgården hitta på i den här halvleken då? De behöver mål och de behöver det snabbt. Men i matchinledningen har det varit HIF som haft bollen.
47

Mahlangu avlossar ett tamt avslut som rullar ett stort antal meter utanför.
46

Bedoya provar skott från långt håll men är inte ens i närheten av att träffa boll. Mattias Lindström fanns i en fin position till höger och ville säkerligen ha bollen av amerikanen där.
46

Där är den andra halvleken igång!

Spelarna är på väg in på planen igen och det är alldeles strax dags för den andra halvleken.
46

Där är den första halvleken över! Det står 3-0 till Helsingborg. Mattias Lindström öppnade målskyttet efter bara fem minuter och sedan slog David Accam till med en snabb dubbelsalva.
45

En minuts tilläggstid återstår i den första halvleken.
45

45

Nästa varning går till Jesper Arvidsson, som får Bedoya på fall.
44

Farligt när Hansson är ute och försöker komma åt bollen, han lyckas få en liten hand på den men Djurgården biter sig kvar. HIF lyckas dock till slut rensa undan den.
42

Gult kort till Christoffer Andersson som kastar sig in i en duell med Jesper Arvidsson. Han såg inte helt nöjd ut över det kortet, Andersson.
41

Lindström har laddat stora kanonen idag! Nu går han på avslut igen i straffområdet, men bollen går någon meter över. Men det var en bra möjlighet.
40

Möjlighet för Djurgården när Tibbling sätter bollen på Jawo, som löper i djupet. Jawo ser att Hansson är långt ute och försöker gå på ett överraskande avslut - som dock går utanför.
38

Magnus Pehrsson kan inte vara nöjd med den här inledningen. Tremålsunderläge efter dryga halvtimmen var knappast vad han hoppades på innan matchstart.
37

Hörnan blir till en HIF-frispark när Fejzullahu fäller Lindström.
36

Farligt för Djurgården! Erton Fejzullahu tar hand om en frispark ungefär mitt på Helsingborgs planhalva, lite till vänster. Den långa, höga bollen ställer till med besvär för Pär Hansson som tvingas peta ut till en hörna.
34

Amartey hänger inte med Accam när han drar fram centralt och återigen tar han skott från en position utanför straffområdet och återigen studsar bollen in vid Höies högra stolpe. En dubbelsalva från Accam på några minuter och nu är det alltså 3-0 till Helsingborg.
34

MÅL! Accam slår till igen! Det är 3-0!
33

Fejzullahu varnas också. Uppfattade inte varför.
33

Djurgården är nära att replikera direkt när Jawo kommer loss till höger. Jawo söker sedan Fejzullahu med inspelet, men en Helsingborgsfot kommer emellan.
31

Det hängde nästan lite i luften. Återigen är det ett fint passningsspel som leder fram till målet. Bollen hamnar hos David Accam vid straffområdeslinjen och han bara drar till. Bollen hamnar säkert i nät vid Höies högra stolpe.
31

MÅL! 2-0!
30

Lindström provar skott från utkanten av straffområdet, men bollen seglar över ribban.
29

Lindström vinner en hörna i duell med Arvidsson. Bra period av Helsingborg just nu.
27

Helsingborg rullar upp fint och Mahlangu får ett skottläge. Bollen tar på en försvarare och Djurgården får sedan frispark efter att Bedoya kastat sig in i en dull med Kenneth Höie. Såg ut att ha blicken på bollen.
26

Rejäl press av Helsingborg och Djurgårdne har stora problem att få undan bollen. Simovic är ett monster i straffområdet och det är svårt att komma åt bollen när hans enorma kroppshydda står i vägen. HIF kommer dock inte till någon farlighet. Men bollen behåller de.
25

Simovic lyckas så när få kontroll på ett inlägg från högerkanten, men Djurgården återtar bollen.
23

Återigen ett samarbete Johansson-Tibbling-Oyal. Johansson hittar ut till Tibbling till höger och Oyal kommer högst på inlägget i straffområdet, men lyckas inte få nicken på mål.
21

Arvidsson söker Jawo, men anfallaren är offside.
20

Accam attackerar till vänster men får bollen i lite för långt ifrån sig och då kan Peter Nymann Mikkelsen bryta genom att köra en halvliggande variant av "stocken". Han lägger sig helt enkelt ner och ser till att vara i vägen. Lika effektivt som elegant.
19

Simovic tråcklar och dribblar i ett trångt Djurgårdsstraffområde, men bollen går till slut ut till en inspark.
18

Andreas Johansson sätter fart centralt i banan och släpper ut till Simon Tibbling till höger. Tibbling söker Oyal i straffområdet, men han lyckas inte riktigt få kontroll på bollen.
18

Bedoya hittar ut till Lindström på högerkanten med en fin passning, men Jesper Arvidsson sätter stopp för HIF-veteranen.
16

Tuff satsning av Amartey mot Bedoya, men ingen frispark.
15

Måns Söderqvist har gett Kalmar FF ledningen mot Syrianska.
15

Helsingborg vinner en hörna. Djurgården lyckas nicka undan, men HIF biter sig kvar.
14

Helsingborgs anfallsspel ser väldigt intressant ut i matchinledningen. Rörligt och påhittigt. Och så anfaller de med väldigt mycket folk.
12

Erton Fejzullahu sparkar ner May Mahlangu och hemmalaget får frispark.
10

Djurgården biter sig fast i offensiven, men Helsingborg slår ifrån sig bra och tillåter inte några målchanser.
9

Helsingborg har börjat väldigt piggt. Den här gången är Accam framme och hugger på ett inlägg, men han är trängd och lyckas inte få avslutet på mål.
8

Pär Hansson är långt ute och tar hand om en boll. Han hamnar ute vid hörnflaggan innan han kan lyfta iväg bollen. Men han sköter det bra.
5

David Accam släpper ut till Alejandro Bedoya som går på skott och på returen är Mattias Lindström på plats och dundrar in ledningsmålet. Vilken drömstart för Helsingborg!
5

MÅL! Helsingborg tar ledningen!
4

Bra av Robin Simovic! Han möter bollen och bröstar ner till Bedoya, får tillbaka bollen och går på skott - ett par meter utanför den här gången. Det ska bli väldigt intressant att se vad Simovic kan hitta på i Allsvenskan den här säsongen.
2

Fejzullahu söker Jawo i djupet, men bollen tar på anfallarens häl.
1

Djrgården får en frispark direkt när Daniel Amartey trampar runt elegant centralt innan han fälls av Alejandro Bedoya.
1

Matchen är igång!

”Det känns bra. Vi har haft en ganska bra försäsong, nästan utan skador, vilket vi är väldigt nöjda med”, säger Magnus Pehrsson.

Markus Strömbergsson är domare denna kväll. Erton Fejzullahu och Pär Hansson singlar slant och nu är det snart dags för avspark.

”Kanske lite mer passningsorienterat än innan”, säger Roar Hansen till C More på frågan om skillnader mellan årets och fjolårets Helsingoborg.

Spelarna har tagit sig in på Olympias gröna matta och det verkar vara en härlig stämning nere i Helsingborg. Flaggor svajar över hela Olympia och folk är förstås otroligt laddade inför den här premiären.

Då kastar vi oss in i nästa allsvenska match. Min kollega Tobias Jönsson har gett er startelvorna och då är det dags för mig att ta över. Helsingborg-Djurgården är det alltså som gäller. Jag som ska guida er genom matchen heter Jimmy Ewertsson.