Ads 468x60px

Monday

AIK Solna x Elfsborg live text kommentarer, poäng, och täckning Sverige Allsvenskan 1/4/2013
AIK Solna: 2  -  2 :Elfsborg

 Där är det över! Det slutar 2-2.
93
 
Det blir offside på den frisparken. Slarvigt.
93
 
Härlig löpduell mellan Quaison och Larsson. Elfsborgsbacken är lite orutinerad när han ger AIK-spelaren en liten extra knuff och AIK får frispark nere vid hörnflaggan.
92
 
Vilket läge för AIK! Kwame Karikari är på väg igenom och har Robin Quaison med sig. Han väljer i stället att gå på ett avslut som seglar högt över. Quaison är inte alls nöjd med det beslutet.
91
 
Tre minuters tilläggstid återstår av matchen. Ska vi få någon segrare?
90
 
Robert Åhman-Persson ska in och luftas i några minuter. Kennedy Igboananike kliver av.
89
 
Hult misslyckas med ett inlägg men bollen är i stället på väg att segla in i bortre burgaveln. Turina tvingas sträcka ut.
88
 
Bangura har gjort ett riktigt bra inhopp. Han totallurar AIK-försvaret när han med ryggen mot mål kroppsfintar och går på avslut. Skottet misslyckas dock och går en bit utanför.
87
 
Bangura cykelsparkar - men Turina räddar! En kort variant från Elfsborg som sånär ger resultat.
86
 
Lurigt av Hult som vinner en ny hörna för Elfsborg. Fyra minuter kvar.
85
 
Klarström provar skott och det blir riktigt farligt. Ytterbackens högerskott går någon meter utanför Turinas högra stolpe.
84
 
Pontus Segerström kvitterar för Brommapojkarna. 2-2.
83
 
Claesson tunnlar en AIK-spelare och söker Bangura i straffområdet men Helgi Danielsson försvarar bra.
83
 
Stefan Ishizaki byts ut och ersätts av Niklas Hult.
82
 
Offside på Bangura.
81
 
Igboananike testar skott från distans - högt över. Samtidigt har Öster tagit ledningen mot Brommapojkarna. 2-1 står det där.
80
 
AIK lyckas till slut rensa undan bollen och det är riktigt nära att Karikari löper sig helt ren med Stuhr Ellegaard. Men Anders Svensson, som är siste man, gör ett bra jobb och vinner bollen.
79
 
Bra gjort av Bangura, som skakar av sig Nils-Eric Johansson innan han hittar Claesson i djupet. Claesson vinner sedan en hörna.
79
 
Farligt för Elfsborg, men Turina gör en bra räddning på Ishizakis avslut och Johansson kan rensa undan returen rakt framför ögonen på Bangura.
77
 
Och nu är det dags för Mohammed Bangura att göra entré på planen - till höra burop från AIK-publiken. Han ersätter Lasse Nilsson.
77
 
2-1-målskytten Henok Goitom kliver av och ersätts av Kwame Karikari.
75
 
James Keene frälser Elfsborg och slår till med sitt andra mål för matchen - precis när jag skriver att Elfsborg har problem att skapa någonting. Lasse Nilssons passning är delikat och Keene drar till direkt med vänstern. Det fina avslutet hittar nätet otagbart för Ivan Turina. Då är det oavgjort igen.
75
 
MÅL! Keene kvitterar!
74
 
Elfsborg har väldigt svårt att skapa någonting just nu. Men nu är Bangura på väg in.
72
 
Svensson söker Claesson i djupled men passningen är helt misslyckad.
72
 
Lasse Nilsson söker James Keene i den bortre delen av straffområdet, men Keenes avslut går inte på mål. Knappt tjugo minuter kvar för de regerande mästarna att försöka få någonting med sig från den här matchen.
70
 
Keene tar ett skott som inte oroar Turina.
70
 
Hörnan går förbi alla och hamnar hos Ibrahim Moro ute på andra kanten. Elfsborg kan dock återta bollen snabbt och fortsätta jakten på ett kvitteringsmål.
69
 
Ishizaki vinner en hörna i duell med Per Karlsson.
67
 
Hur länge dröjer det innan vi får se Mohammed Bangura?
66
 
Viktor Claesson ska göra entré på planen. Marcus Rohdén, som var pigg inledningsvis, får kliva av.
64
 
Nära för Elfsborg! Det är en hörna från hemmalaget som studsar lurigt i AIK:s straffområde, men Turina lyckas till slut få bollen ut till ytterligare en hörna.
63
 
Robin Quaison har kommit in och ersatt Daniel Gustafsson.
62
 
Helgi Danielsson löper sig loss till höger och slår ett fint inlägg som Henok Goitom slår i mål bakom Kevin Stuhr Ellegaard med en behärskad volley. AIK är tillbaka i ledningen.
61
 
GOITOM! 2-1 till AIK!
61
 
Bra läge för Elfsborg! Lasse Nilsson provar skott som Turina släpper retur på. Han hinner dock lägga vantarna på bollen innan någon gulsvart hemmaspelare störtar fram.
59
 
Helgi Danielsson sparkar omkull Lasse Nilsson och AIK-mittfältaren varnas.
58
 
Ishizaki hittar Lasse Nilsson, som inte lyckas få nicken på mål.
57
 
Det tog 80 sekunder mellan målen.
54
 
James Keene avfyrar in riktig kanon som är helt otagbar för Ivan Turina. En riktig pangträff.
55
 
MÅL! KEENE! Vilken replik från Elfsborg! 1-1!
54
 
Goitom skjuter i stolpen och på returen störtar Nabil Bahoui, nyförvärvet från Brommapojkarna, fram. Bollen studsar på Bahoui och går in i mål. Vilken kalldusch för Elfsborg!
53
 
MÅL! AIK chockar Elfsborg - Bahoui slår till!
53
 
Rohdén trippar med lätta och fina fötter runt i AIK:s straffområde, men blir till slut av med bollen.
52
 
Igboananike får fast bollen i offensiven, men AIk misslyckas sedan med inlägget och Elfsborg kan återta bollen.
50
 
Fin boll av Johan Larsson till Stefan Ishizaki på vänsterkanten. Ishizaki tar sig inåt i banan och väljer att gå på eget avslut trots att han har ett gäng lagkamrater med sig i anfallet. Var nog ett felbeslut.
49
 
Marcus Rohdén pangar på men Milosevic står i vägen och bollen går ut till en hörna. Sett till matchbilden har inte inledningen av den andra halvleken bjudit på några stora förändringar. Elfsborg har bollen och AIK slår ifrån sig. Hörnan förbli resultatlös.
48
 
Ishizaki har strövat till vänsterkanten där han söker inlägg flera gånger om. Till slut hittar han in med en boll mot Lasse Nilsson i den bortre delen av straffområdet men anfallaren missbedömer och missar bollen grovt.
47
 
Johansson nickar bort två gånger om.
46
 
James Keene vinner en hörna för Elfsborg direkt i inledningen.
46
 
Den andra halvleken är igång. Nu kör vi igen!
 
 
0-0 står det alltså efter den första halvleken. Elfsborg styr spelet och dominerar bollinnehavet ganska kraftigt. Men AIK försvarar sig väl och de regerande mästarna har svårt att ta sig fram centralt i banan. Det mesta och bästa av Elfsborgs spel har i stället kommit via kanterna och framför allt via en pigg Johan Larsson. Men Milosevic och Karlsson är starka i luftrummet och har tagit hand om de flesta inlägg som slagits mot dem.
 
 
”Det är lite nervöst. Mycket kramp och lite felpass som det brukar vara i premiären. Det är mycket som kan bli bättre. Jag tycker vi har ett litet spelövertag men får inte till några riktiga målchanser”, säger Anders Svensson till C More.
46
 
Där är den första halvleken över!
45
 
En minuts tilläggstid i den första halvleken.
45
 
Farligt för Elfsborg när Jon Jönsson kommer högst på en hörna från Ishizaki. Nicken går dock rakt på Turina som enkelt kan rädda.
44
 
Ishizaki blir sedan liggande efter en duell med Nils-Eric Johansson. Han tar sig mot knäet och reprisen visar en ganska ful spark från AIK-försvararen. Ishizaki verkar dock vara okej. Johansson varnas.
43
 
Det blir en kort frispark till Ibrahim Moro som går på skott, men då kastar sig Stefan Ishizaki fram och blockerar skottet.
42
 
Frispark för AIK och Kennedy Igboananike ungefär mitt på Elfsborgs planhalva när Joakim Jörgensen går lite för hårt in i en nickduell med AIK-anfallaren. Milosevic-läge?
41
 
Svensson vinner boll och har läge att gå på skott. Han väljer att söka passning i stället och bollen rinner ut till en inspark.
41
 
Andreas Haddad har kvitterat för Brommapojkarna mot Öster. 1-1 står det där.
40
 
Anders Svensson söker Lasse Nilsson i djupet med en yttersida. Ingen vidare precision i just den passningen av landslagsmittfältaren.
39
 
Lurigt av Igboananike som med ryggen mot mål försöker vända runt. Han lyckas dock inte riktigt den gången.
38
 
Härlig duell mellan Jon Jönsson och Henok Goitom. AIK-anfallaren använder dock händerna lite för mycket och Jönsson går i backen med en Elfsborgsfrispark som resultat.
38
 
Rohdén får in bollen i straffområdet men Keene kommer inte loss för att få till ett avslut.
37
 
En väldigt sevärd och småtrevlig första halvlek tycker jag. Elfsborg styr spelet men båda lagen har haft väldigt goda möjligheter att hitta nätet.
36
 
Bra läge för Elfsborg! Rohdén slungar iväg ett inlägg från vänsterkanten som Lasse Nilsson skarvar mot James Keene som dock inte får kraft nog i nicken och Turina kan rädda.
34
 
Nytt inlägg från Larsson - denna gång med vänsterfoten. Alexander Milosevic nickar dock bort.
32
 
Lasse Nilsson hamnar i en fin position till vänster i straffområdet. Han utmanar och drar några överstegsfinter men misslyckas sedan med inspelet.
31
 
Larsson tappar boll, men är sedan både snabb och stark när han vinner den åter från Danielsson. Han har gjort en väldigt fin första halvtimme.
30
 
Henok Goitom tar ett skott som seglar många långa meter över ribban.
29
 
Larsson kommer upp på nytt och får till ytterligare ett fint inlägg - men Keene får inte nicken på mål.
29
 
Svar till AIKpsgMUFCjuveRMADRID: Bangura sitter på bänken. Han har dock varit skadad under försäsongen.
28
 
Igboananike skjuter. Inga problem för Stuhr Ellegaard dock.
26
 
Rohdén träffar helt snett när han försöker gå på skott direkt på Larssons inspel.
25
 
Han verkar ha väldigt ont, Rohdén. Om jag ska vara ärlig såg det inte så farligt ut. Han tampas med Daniel Gustafsson och får någon smäll. Till slut reser han ändå på sig och verkar kunna spela vidare.
24
 
Höga busvisslingar och burop från hemmapubliken när Marcus Rohdén går i backen och tar sig för huvudet.
23
 
Man kan lugnt säga att matchen har tänt till de senaste minuterna. Båda lagen har haft ett par riktigt bra chanser och det är nästan ett under att det fortfarande står 0-0.
21
 
Nu svänger det hejvilt - jätteläge för Elfsborg! Ishizaki slår in ett fint inlägg från högerkanten som Turina inte lyckas hålla. Det uppstår sedan kalabalik i AIK-försvaret när Marcus Rohdén försöker forcera in bollen. Den unge yttern faller dock och får inte bollen på mål. Nära, nära.
21
 
Där levde de verkligen farligt, Elfsborg. Men det är fortfarande 0-0. I sekvensen efter drog Ibrahim Moro på sig matchens första gula kort.
18
 
RIBBAN! AIK träffar ribban! Gästerna radar upp ett antal chanser på bara några sekunder, men lyckas inte få in bollen i nät. Kennedy Igboananike vänder runt i straffområdet och ska bara dundra in ledningsmålet - men drar bollen stenhårt i ribban.
17
 
Farligt för Elfsborg när Rohdén är på väg igenom. Turina läser dock situationen bra och kommer ut och rensar.
15
 
Elfsborg har dominerat bollinnehavet inledningsvis.
14
 
Jätteläge för Elfsborg! Martin Lorentzson gör en jättemiss när han frispelar James Keene, som nästan ser överraskad ut när han får det läget. Han tar ett snabbt avslut och lyckas inte träffa mål. Vilken möjlighet det där var.
13
 
Elfsborg har öppnat den här matchen bäst. Det är hemmalaget som haft mest boll och som skapat de bästa möjligheterna. Flera gånger har Johan Larsson tagit sig upp från sin högerbacksplats, även om han inte riktigt fått till inläggen ännu.
12
 
Bra anfall av AIK när Henning Hauger smeker fram en passning till Lasse Nilsson. Anfallaren tar med sig farten när han liver in i straffområdet - tar skott - och faller sedan när han försöker återta bollen. Lerjéus visar dock tydligt att han inte har några intentioner att blåsa straff där. Hemmalaget får sedan en hörna som inte resulterar.
11
 
Marcus Rohdén sätter igång ett anfall som avslutas med ett misslyckat inlägg från Johan Larsson. Sekvensen avslutas sedan med en AIK-frispark sedan James Keene dragit lite väl mycket i Martin Lorentzson i straffområdet.
10
 
Larsson dundrar iväg ett inlägg från högerkanten men hittar ingen lagkamrat.
9
 
Frispark för Elfsborg när Helgi Danielsson går tufft in i en höjdduell på mittplan.
8
 
Svar till blavitt4ever och Elias_AIK: Elfsborg är regerande mästare och är så oerhört starka hemma på konstgräset. Jag tror de vinner den här matchen knappt. 1-0, skulle jag säga.
7
 
Löpduell mellan Johan Larsson och Nabil Bahoui. Elfsborgsförsvararen vinner den duellen relativt enkelt.
6
 
AIK nickar bort hörnan och därefter slår Henning Hauger bort bollen - helt åt skogen.
6
 
Lasse Nilsson löper sig loss till höger i planen och vinner en hörna när han försöker hitta Keene i straffområdet.
5
 
Ishizaki slår frisparken rakt i muren. I sekvensen efter faller James Keene i straffområdet men får inget gehör hos Lerjéus.
4
 
Nils-Eric Johansson fäller Stefan Ishizaki, som försöker ta sig fram till höger, och Elfsborg får frispark vid hörnflaggan.
2
 
Kvicke Kennedy Igboananike sätter press på Kevin Stuhr Ellegaard, men Elfsborgsmålvakten är lugn när han plockar upp bollen i närheten av straffområdeslinjen.
2
 
Elfsborg som vanligt i gult och svart och AIK spelar för dagen i helvita dräkter.
1
 
Vi är igång på Borås Arena! Och det är en härlig inramning.
17:30
 
"Vi är oerhört bortskämda med ett sånt stöd", säger Andreas Alm angående det imponerande publikstödet.
17:28
 
"Harmonisk och förväntansfull. Kul med en sådan här match direkt", säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson samtidigt som Anders Svensson och Nils-Eric Johansson singlar slant med Lerjéus.
17:26
 
Michael Lerjéus är det som dömer dagens match.
17:26
 
Spelarna äntrar planen och flaggorna vajar i luften.
17:19
 
Vad tror ni inför matchen? Några förhandstips?
17:16
 
Svar till sethschiotz: Det vet jag inte riktigt. Men det är ju en ny spelare som ska skolas in i ett välfungerande maskineri, då får man kanske räkna med att stå vid sidan till en början. Det känns också som att Elfsborg försöker "skydda" sin nye stjärna. Bangura har ju inte fått uttala sig i media inför den här matchen, exempelvis. Han har dessutom varit skadad under stora delar av försäsongen, men vad jag förstått har han också imponerat på träningar och dylikt.
17:10
 
Mohammed Bangura har varit en av försäsongens mest omtalade personer efter flytten till Elfsborg. Men någon Bangura får vi alltså inte se från start. Han sitter dock på bänken och är aktuell för ett inhopp. I AIK får unge Robin Quaison inleda på bänken.
17:07
 
Och så här ser AIK:s elva ut: Turina; Johansson - Karlsson - Milosevic - Lorentzson; Bahoui - Danielsson - Moro - Gustavsson; Igboananike - Goitom
17:06
 
Så här startar hemmalaget IF Elfsborg: Stuhr-Ellegaard; Klarström - Jönsson - Jörgensen - Larsson; Rohdén - Svensson - Hauger - Ishizaki; Nilsson - Keene
17:02
 
En halvtimme kvar till avspark och det är ett utsålt Borås Arena. Det väntas bli en riktig feststämning och mängder av AIK-supportrar rapporteras vara på plats för denna premiärmatch.
16:58
 
Hej och välkomna till liverapporteringen från Elfsborg-AIK. Ingen mjukstart för de regerande mästarna, som tar emot AIK på Borås Arenas konstgräs. Jag som kommenterar matchen heter Jimmy Ewertsson. 

0 comments:

Post a Comment