Ads 468x60px

Wednesday

/GRATIS/ Barcelona en PSG live tekst commentaar, score en dekking Champions League 2/4/2013

PSG   2  -  2   Barcelona

PSG heeft op de valreep de terugmatch in Barcelona gered. In de vierennegentigste minuut werd het nog 2-2.

In de eerste helft was PSG de evenknie van Barcelona, maar toch stond het 0-1 aan de rust via de onvermijdelijke Messi. De Argentijn blesseerde zich echter en moest aan de rust gewisseld worden.

Ondermeer door de afwezigheid van de Gouden Bal, verzandde de match. De partij leek op een 0-1 uit te draaien, maar niets was minder waar. Zlatan Ibrahimovic scoorde de gelijkmaker, Barcelona kwam terug op voorsprong vanop de stip en helemaal op het einde maakte PSG alsnog gelijk. Senatie alom en de return wordt misschien toch nog geen maat voor niets.

95'
Einde De match is afgelopen.

94'
GOAL! Victor Valdes laat een schot van Blaise Matuidi tussen de benen glijden. Zo scoort PSG alsnog de 2-2. Wat een sensatie!

92'
Goal afgekeurd Zlatan Ibrahimovic knalt de bal tegen de netten, maar hij bevond zich in buitenspelpositie.

91'
4 minuten extra Er worden vier minuten bijgeteld.

89'
GOAL! Xavi stuurt Salvatore Sirigu naar de verkeerde hoek en Barcelona staat zo opnieuw op voorsprong.

88'
Strafschop Alexis Sanchez wordt door Salvatore Sirigu neergehaald in het strafschopgebied en we krijgen een penalty!

87'
Gele kaart Zlatan Ibrahimovic krijgt een gele kaart voor al te driest doorgaan op een verdediger.

85'
Gele kaart Dani Alves reageert driftig op de grensrechter en krijgt hiervoor geel van Wolfgang Stark.

83'
Wissel Vilanova voert zijn laatste wissel door. Javier Mascherano wordt vervangen door Marc Bartra. Ook hij lijkt geblesseerd. Barcelona zal hier sowieso niet zonder kleerscheuren wegkomen.

81'
Wissel Tello komt David Villa vervangen.

80'
GOAL! Zlatan Ibrahimovic scoort tegen zijn ex-ploeg! Thiago Silva kopt de bal tegen de paal en de Zweed is er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te trappen.

77'
Kans Victor Valdes redt knap op een poging van Zlatan Ibrahimovic. Hij houdt Barcelona recht. Wordt het dan toch nog spannend?

76'
Wissel Javier Pastore wordt vervangen door spits Kevin Gameiro.

75'
Gele kaart Javier Mascherano werkt Jeremy Menez tegen de grond en krijgt hiervoor een gele kaart. Hij mist hierdoor de return.

74'
Vrije trap Salvatore Sirigu was geklopt op een afgeweken vrije trap van Xavi. Gelukkig voor de doelman gaat de bal net over.

73'
Match PSG lijkt door zijn beste krachten heen te zitten. Barcelona tikt de bal opnieuw meesterlijk rond en lijkt de wedstrijd zo te willen uitspelen.

70'
Wissel Een moegestreden David Beckham wordt vervangen door het Italiaanse talent Marco Verratti.

69'
Vrije trap Een harde vrije trap van Dani Alves gaat maar net naast.

68'
Gele kaart Alexis Sanchez wordt tegen de grond gewerkt door David Beckham en de Engelsman krijgt hiervoor een gele kaart.

66'
Wissel Lavezzi wordt vervangen door Jeremy Menez.

63'
Kans Alexis Sanchez heeft te veel tijd nodig om tot een schot te komen. Zo ontsnapt PSG aan een tweede tegengoal.

63'
Voorzet Victor Valdes plukt een voorzet van Blaise Matuidi uit de lucht.

62'
Gele kaart Jordi Alba krijgt een gele kaart van de ref.

58'
Match PSG gelooft zeker nog in een ommekeer. Het probeert, maar voorlopig kan het Barcelona niet verontrusten.

54'
Zonder Messi Het is toch uitkijken naar welk spel Barcelona zonder Messi op de grasmat kan leggen.

50'
Corner Barcelona krijgt een corner. De hoekschop van Xavi komt uiteindelijk voor de voeten van Sergio Busquets. Die knalt in de handen van Salvatore Sirigu.

46'
Aftrap tweede helft De tweede helft is begonnen. Lionel Messi is geblesseerd in de kleedkamer gebleven. Zijn vervanger is Cesc Fabregas.

21:32
Rustverslag Na een helft voetballen leidt Barcelona met 0-1 in het Parc des Princes. PSG kon lang gelijke tred houden met de Catalanen en had zelfs de betere mogelijkheden. Scoren lukte echter niet en dat is iets wat Lionel Messi als de beste kan. Hij maakte de enige goal na een schitterende assist van Dani Alves. Net voor de rust leek de Argentijn wel last te hebben van een blessure. Hij zal na de rust waarschijnlijk gewisseld worden door Fabregas.

Kan PSG nog een vuist maken?

Volg de tweede helft zo meteen terug LIVE mee...

45'+2
Rust De eerste helft is afgelopen.

45'+1
Extra tijd We krijgen een minuut extra.

45'
Messi Lionel Messi lijkt geblesseerd. Hopelijk voor de Argentijn is het niet te erg.

42'
Kans Lionel Messi is dicht bij zijn tweede treffer. Zijn krulbal gaat maar net over.

41'
Buitenspel David Villa wordt in het straatje gestuurd, maar staat in buitenspelpositie.

38'
GOAL! Lionel Messi, wie anders, zet Barcelona op voorsprong. Na een splijtende pass van Dani Alves, schuift hij de bal overhoeks binnen.

37'
Schot Alexis Sanchez snijdt naar binnen. Zijn schot gaat via een verdediger in corner. De hoekschop levert niets op.

34'
Balbezit Zoals altijd eist Barcelona het balbezit op, maar tot veel kansen leidt dit niet. Het is de thuisploeg die het gevaarlijkst is met snelle tegenprikken.

30'
Messi Lionel Messi heeft nog niet kunnen toveren vanavond. PSG weet waar het gevaar schuilt en kan hem voorlopig goed uit de match houden.

26'
Kans PSG is de betere ploeg. Een schot van Zlatan Ibrahimovic gaat voorlangs.

19'
Vrije trap Victor Valdes gaat goed plat op een harde vrije trap van Zlatan Ibrahimovic.

18'
Gele kaart Gerard Pique is de eerste speler die geboekt wordt. Hij ontvangt de gele kaart.

17'
Krulbal Een krulbal van Andrés Iniesta gaat net over.

10'
Kans Ezequiel Lavezzi staat volledig vrij en knalt op de vuisten van Victor Valdes. De spits wordt daarna wel afgevlagd wegens buitenspel.

10'
Kans Een doorsteekpass van Andrés Iniesta is iets te hard voor een inglijdende David Villa.

8'
Schot Een schot van Xavi gaat ruim naast.

5'
Kans Barcelona ontsnapt! Na een actie van Ezequiel Lavezzi belandt de bal via het been van Sergio Busquets tegen de paal.

2'
Duwfout Dani Alves duwt Maxwell in de rug en de scheidsrechter bestraft dit. Gelukkig voor de thuisploeg, want de verdediger had de weg vrij naar doel.

1'
Aftrap De match is begonnen.

20:25
Elftallen Bij PSG starten Gregory Van Der Wiel en Marco Verratti op de bank. Hun vervangers zijn Christophe Jallet en oude getrouwe David Beckham. Benieuwd of die het niveau nog aankan. Veel competitieritme heeft hij alleszins niet. Barcelona start met de verwachte namen. Puyol ontbreekt na een operatie aan de knie. Javier Mascherano vervangt hem centraal achterin.

14:53
Voorbeschouwing PSG neemt het vanavond in de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League in eigen huis op tegen Barcelona. Barcelona speelde in de vorige ronde een heel matige heenwedstrijd tegen AC Milan, maar de Catalanen wisten dit in de terugwedstrijd nog goed te maken. Tegen PSG lijkt het opnieuw een lastig duel te worden. Barcelona kan zich wel optrekken aan het feit dat trainer Tito Vilanova terug op de bank zal plaatsnemen. Na een maandenlange afwezigheid door ziekte, zal hij vanavond de leiding terug overnemen van Jordi Roura.

Bij PSG wordt het uitkijken naar Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits kon een paar jaar geleden niet overtuigen bij Barcelona en zint ongetwijfeld op wraak. Zijn schorsing werd in beroep gereduceerd tot een speeldag, waardoor de topspits er vanavond bij kan zijn.

Beide ploegen hebben uitzicht op de titel in de nationale competitie. Wie slaat echter een goed figuur in de Champions League?