Ads 468x60px

Thursday

Ironman World Championship Hawaii 2012
Ieder jaar in het begin van oktober strijden de grootste atleten ter aarde om de felbegeerde roem en eer die er te rapen valt op het WK triatlon in Hawaii, Kona. Dit jaar valt deze onmenselijke wedstrijd op 13 oktober, aanstaande zaterdag!

Dit evenement is voor mij het meest uitzonderlijke sportevenement van het jaar en het is dan ook een genot om ieder jaar de beste atleten van deze planeet elkaar te zien bekampen.

Rond 18u45 gaan de profs zaterdag van start in de 34e editie met bijna 1800 deelnemers (profs en amateurs) over een afstand van 3,86km zwemmen, 180,2km fietsen en 42,195km lopen.

Topfavorieten? Winnaar van vorig jaar Craig Alexander gaat op zoek naar zijn vierde wereldtitel. Alexander vestigde vorig jaar een parcoursrecord met een tijd van 8.03.56".
Verder heb je natuurlijk de vaste namen: Andreas Raelert (derde vorig jaar), Pete Jacobs (verrassend 2e in 2011), Cameron Brown, Chris Mc Cormack (winnaar 2010 en vorig jaar afwezig omdat hij alles zette op de Spelen waarvoor hij trouwens niet geselecteerd werd...) en onze West-Vlaming Vanhoenacker!

Wij hopen zoals ieder jaar op een Belgische knalprestatie. Daarbij kijken we vooral uit naar Marino Vanhoenacker (derde in 2010) en Frederik Van Lierde (14e in 2010).

Ook bij de vrouwen wordt het spannend aangezien Chrissie Wellington niet deelneemt. Caroline Steffen uit Zwitserland lijkt haar gedoodverfde opvolgster na zeges in Melbourne en Frankfurt. Maar er is ook nog Mirinda Carfrae (winnares 2010 en 2e in 2011) en de Britse Rachel Joyce (vierde vorig jaar).
Hopelijk kunnen de Vlaamse Sofie Goos en Tine Deckers een gooi doen naar de top tien.

0 comments:

Post a Comment