Ads 468x60px

Sunday

KRC Racing Genk en Club Brugge live tekst commentary.score, en de dekking België Jupiler Pro League
Racing Genk :  4 --  1  : Club Brugge

Einde. Racing Genk deelt een tik uit aan een zwak Club Brugge: het wint met 4-1.
94'
LIMBOMBE SCOORT!!! Anthony Limbombe wordt goed diepgestuurd door Katuku Tshimanga en rondt de tegenaanval succesvol af.
93'
Geel Duarte. Duarte krijgt nog een gele kaart.
88'
BARDA SCOORT!!! Elyaniv Barda herleidt de Brugse verdedigers tot kegeltjes op het trainingsveld en maakt er 3-1 van.
85'
BACCA SCOORT!! Carlos Bacca geeft de Brugse burger terug wat moed. Hij devieert een voorzet van Fredrik Stenman voorbij Laszlo Koteles.
82'
Vervanging RC Genk. Jelle Vossen scoorde niet maar werkte hard: Elyaniv Barda is zijn vervanger.
76'
Vervanging bij beide ploegen. Carl Hoefkens heeft een blessure opgelopen en wordt afgelost door Jesper Jorgensen. Bij de thuisploeg komt Anthony Limbombe voor Steven Joseph Monrose.
72'
Thuisploeg controleert. Voor Racing Genk hoeft het allemaal niet meer zo nodig, terwijl Club Brugge geen vuist kan maken.
68'
Vervanging Genk. Benji De Ceulaer was dicht bij een doelpunt en dwong de rode kaart af. Hij mag gaan rusten en staat zijn plaats af aan Plet.
66'
Tweede vervanging Club. Maxim Lestienne wordt afgelost door Meme Tchite.
63'
Vervanging Club Brugge. Victor Vazquez staat zijn plaats af aan Gudjohnsen.
61'
Gelooft Club er nog in? Met elf lukte het al niet, wat wordt het met tien man? Kan Club Brugge een eerste competitienederlaag onder Garrido nog vermijden?
58'
HYLAND SCOORT!!!! Khaleem Hyland zet de strafschop perfect om!
56'
Rood De Bock en strafschop Genk. De Bock haalt de doorgebroken Benji De Ceulaer door en krijgt meteen rood. Racing Genk krijgt ook een strafschop, hoewel de fout buiten de zestien meter begaan werd.
55'
Nu komt Genk goed weg. Maxim Lestienne wordt perfect aangespeeld door Ryan Donk maar besluit op de lat. Er komt eindelijk wat animo in deze wedstrijd!
54'
Buffel op de paal!! Het doelhout brengt voor de tweede keer al redding voor de bezoekers. Dit keer is het Thomas Buffel die de paal op zijn weg vindt.
50'
Traag begin tweede helft. De tweede helft is niet meteen flitsend begonnen. Beide ploegen modderen maar wat aan op het middenveld.
46'
Start tweede helft. De tweede helft is van start gegaan.
15:20
Rustverslag. Racing Genk mag met een verdiende voorsprong de rust in na een eerste helft waarin het de minst slechte ploeg was. Khaleem Hyland scoorde met een gelukje, een poging van De Ceulaer verdiende beter. Daarmee is alles gezegd over dit eerste bedrijf, waarin Club Brugge andermaal zonder overleg liep te voetballen en enkel op het einde even kon dreigen via Maxim Lestienne.
De bank van Club Brugge oogt qua namen indrukwekkend: misschien dat een van een oplossing kan bieden voor het ondermaatse spel?
15:19
Rust. Het is tijd voor de koffie, na een zoutloze eerste helft.
43'
Koteles houdt Genk recht. Laszlo Koteles duikt goed in de voeten van Carlos Bacca, Maxim Lestienne pikt op maar ook hij geraakt niet voorbij de Hongaarse doelman.
37'
De Ceulaer op de paal. De Ceulaer levert een heerlijk vluchtschot af, maar zijn poging spat uiteen op de paal. Deze aanval verdiende meer!
34'
Goal De Ceulaer afgekeurd. De Ceulaer denkt voor de 2-0 te zorgen, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens voorafgaandelijk buitenspel van Jeroen Simaeys.
32'
Matig Club Brugge. Het doet pijn aan de ogen om te zien hoe flauw Club Brugge opbouwt van achteruit. Geen enkele van de vier verdedigers slaagt erin om een normale, degelijke pass af te leveren.
27'
Geel De Bock. Laurens De Bock gaat iets te fel door op Thomas Buffel en krijgt geel.
23'
Geel Vossen. Jelle Vossen krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een duel met Ryan Donk.
19'
Bacca te hoog. Carlos Bacca neemt een afvallende bal meteen op de slof, maar ziet het leer de Cristal Arena uit vliegen.
16'
Kans Bacca. Carlos Bacca draait zich goed vrij in de zestien meter en gaat zijn kans met buitenkant voet. Laszlo Koteles staat pal.
12'
HYLAND SCOORT!!! Khaleem Hyland brengt de thuisploeg met een gelukje op voorsprong. Hij dacht eigenlijk een voorzet af te leveren, maar de bal dwarrelt via het been van Laurens De Bock over Vladan Kujovic in doel.
7'
Kans Lestienne. Fredrik Stenman stuurt Maxim Lestienne diep met een goeie inworp, maar de kwieke aanvaller mist zijn trap compleet.
6'
Genk neemt initiatief. Club Brugge was overtuigend begonnen maar laat het initiatief nu toch aan de thuisploeg. Kansen vielen er echter nog niet te noteren.
2'
Gekraakt schot Adu. Na een mooie actie van Carlos Bacca gaat Adu zijn kans, maar de Ghanees kraakt zijn schot.
1'
Aftrap. De eerste Super Sunday van 2013 is op gang gefloten.
14:27
Opstellingen. Mario Been houdt Julien Gorius op de bank omdat hij tijdens de vorige wedstrijden een gebrek aan evenwicht vaststelde op het middenveld. Onder meer Kumordzi moet hier verandering in brengen. Bij Club Brugge maakt Oscar Duarte zijn debuut centraal achterin. Ryan Donk keert terug uit schorsing en start op het middenveld, en ook Maxim Lestienne is er weer van bij het begin bij.
13:09
Hoefkens toch in de basis? Niet Carl Hoefkens maar Tom Hogli lijkt het slachtoffer te worden van de matte prestatie van vorige week. Net als Bart Buysse en Michael Almeback zal hij de wedstrijd vanuit de tribune moeten volgen.
12:54
Vooraf. Na de nederlaag van KV Mechelen in Kortrijk kan Racing Genk vanmiddag een kloof van zeven punten slaan met de zevende in de stand. En dat is, met nog vervelende wedstrijden tegen Standard, Kortrijk, AA Gent en Bergen in het vooruitzicht zeker geen overbodige luxe.
Club Brugge van zijn kant staat al net iets comfortabeler in de top zes, maar wil de kloof met de top drie in geen geval groter laten worden. Bovendien heeft het nog iets goed te maken na de fletse prestatie van vorige week tegen AA Gent. Coach Garrido toonde zich alvast opgelucht dat hij opnieuw beroep kan doen op Ryan Donk, een speler die hem naar eigen zeggen toelaat een ander spelconcept te hanteren. Mogelijk verdwijnt kapitein Carl Hoefkens hierdoor wel uit de basis.
Genk-Club Brugge is vanmiddag live te volgen vanaf 14u30.

0 comments:

Post a Comment