Ads 468x60px

Sunday

AA Gent en Beerschot live tekst commentary.score, en de dekking België Jupiler Pro League
AA Gent:  2  ---  1   :Beerschot

AA Gent boekt broodnodige zege Na twaalf wedstrijden zonder zege kon AA Gent eindelijk nog eens winnen. In eigen huis versloeg het Beerschot AC met 2-1.

In de eerste helft leken we af te stevenen op een 0-0 ruststand. Ilombe Mboyo voorkwam dat met een knappe indivuele actie: 1-0. Tien minuten na de pauze ging Christian Brüls in de zestien neer na een licht contact met Mael Lepicier. Ilombe Mboyo zette de strafschop koel om.

De Buffalo's verzuimden om de Ratten helemaal uit te tellen en dat brak hen bijna zuur op. Drie minuten voor tijd lukte Marvin Ogunjimi de aansluitingstreffer. Maar daar bleef het bij.

AA Gent telt door deze cruciale overwinning acht punten meer dan Beerschot AC.
19:53
Einde wedstrijd AA Gent wint met 2-1 van Beerschot AC.
91'
Wissel AA Gent Laatste vervanging van de thuisploeg. Christian Brüls wordt gewisseld voor Yaya Soumahoro.
90'
Blessuretijd Drie minuten extra. Houdt AA Gent stand?
90'
Geel Mareval Rémi Maréval wil bij een uitgooi tijd winnen en dat pikt Boucaut niet. Geel voor de linksback.
88'
Boeckx AA Gent panikeert, Beerschot AC dreigt. Frank Boeckx mag zich volledig strekken op een kopbal van Kennedy Nwanganga.
87'
2-1 Marvin Ogunjimi met de aansluitingstreffer. César Arzo Amposta staat niet scherp te verdedigen, de aanvaller tikt de 2-1 voorbij Frank Boeckx.
86'
Geen hattrick Mboyo Vanuit een schuine hoek krijgt Ilombe Mboyo een goede kans op een hattrick. Hij schiet met links knullig naast.
85'
Sterke Rafinha Beerschot AC duikt op in het strafschopgebied van de Buffalo's. Rafinha speelt één van zijn betere wedstrijden dit seizoen en werkt weg.
82'
Neto Mohammed Messoudi loopt zich vrij, Renato Neto gaat echter voor eigen succes. Geen goede keuze, zo blijkt. De middenvelder loopt zich vast.
80'
Louwagie Manager Michel Louwagie kijkt gespannen toe. Nog een goede tien minuten en de eerste winst sedert 27 oktober is een feit voor AA Gent.
79'
Mboyo Hij blijft dé man om in de gaten te houden. Na goed voorbereidend werk van Mohammed Messoudi werkt de spits de bal over de achterlijn.
77'
Wissel AA Gent Christophe Lepoint sloft naar de zijlijn, Mohammed Messoudi krijgt een kwartier speeltijd tegen zijn ex-club.
77'
Spelbeeld Beerschot AC is wakker geschoten en verzet de bakens.
76'
Kennedy Kennedy Nwanganga klimt het hoogst bij die corner. De kopbal gaat over.
75'
Corner Hernan Losada zet voor, via een Gents hoofd krijgen de Ratten een corner.
74'
Kennedy Beerschot AC steekt sinds lang de neus aan het venster. De voorzet van Kennedy Nwanganga gaat voorbij alles en iedereen.
73'
Hubert Rafinha snijdt naar binnen en legt terug tot bij David Hubert. Diens schot is te centraal.
72'
Wissel Beerschot Alpaslan Öztürk wordt afgelost door Joey Suk.
72'
Lopez Ervin Zukanovic krijgt de vrije trap niet over de muur, in de herneming vlamt Jorge Lopez naast.
71'
Geel Lepicier AA Gent speelt een tegenaanval niet goed uit maar krijgt toch een nieuwe doelkans. Mael Lepicier krijgt geel na een onstuimige tackle op Ilombe Mboyo. Vrije trap net buiten het halve maantje.
69'
Beerschot De bezoekers komen er niet meer aan te pas en moeten zich dringend herpakken. Een derde Gentse goal hangt in de lucht.
68'
Mboyo Ilombe Mboyo dreigt opnieuw. Ondanks de aanwezigheid van twee verdedigers blijft hij in balbezit. Zijn schot mist echter kracht om Stijn Stijnen te verschalken.
67'
Lepoint Rémi Maréval dweilt zijn linkerflank nog eens af en gooit voor doel. Christophe Lepoint komt aangegleden maar kan net niet de bal in doel verlengen.
66'
Mboyo Rémi Maréval met de laterale pass naar Ilombe Mboyo. Die legt de bal met zijn rechter klaar voor zijn linker. Het vervolg lijkt nergens naar.
64'
Spelbeeld Beerschot AC is voorlopig niet bij machte om het tij te doen keren.
62'
Brüls Bij een corner van AA Gent blijft de bal in de zestien hangen. Christian Brüls kan het leer niet laaghouden, zijn poging verdwijnt hoog in de tribunes.
61'
Wissel AA Gent Herve Kage mag terugblikken op een sterke tweede helft. Hij wordt onder applaus vervangen door die andere nieuwkomer, Jorge Lopez.
60'
Schot Losada Hernan Losada drijft de bal voor zich uit en schiet. Weinig problemen voor Frank Boeckx.
59'
Wissel Beerschot Stijn Wuytens moet zijn plek afstaan aan Marvin Ogunjimi.
58'
Gent jent De Gentse supporters jennen die van Beerschot AC: "Antwerp, Antwerp, Beerschot komt eraan", klinkt het.
56'
Geel Stijnen Stijn Stijnen uit zijn frustraties na de strafschop en vliegt zo op de bon.
55'
2-0 Ilombe Mboyo faalt niet vanop elf meter en verdubbelt de voorsprong voor AA Gent.
54'
Penalty AA Gent Christian Brüls gaat na een licht contact met Mael Lepicier tegen de vlakte.
54'
Nummertje van Kage Herve Kage krijgt de handen op elkaar. Eerst zet hij Stefano Marzo in de wind, vervolgens knalt hij op de vuisten van Stijn Stijnen.
53'
Rafinha Na een Gentse corner wil Beerschot AC snel tegenprikken. Rafinha verspert echter de doorgang voor Hernan Losada.
51'
Stijnen Stijn Stijnen bokst de bal van onder zijn lat. Een vrije trap werd door Kennedy Nwanganga ongelukkig met het hoofd verlengd.
50'
Mathijssen De coach van Beerschot AC brengt voorlopig geen tweede aanvaller tussen de lijnen.
49'
Ozturk Ook Alpaslan Öztürk probeert het vanop afstand. De poging van de middenvelder vliegt hoog over.
47'
Knal Van Acker Een afvallende bal belandt in de voeten van Thibaut Van Acker. De knal van de Brugse huurling gaat een metertje naast.
46'
Start tweede helft Raul Bravo blijft noodgedwongen in de kleedkamer, hij heeft zich geblesseerd op het einde van de eerste helft. Giel Deferm debuteert in het shirt van Beerschot AC.
18:49
Tussenbalans AA Gent nam onder impuls van Rafinha een levendige start, maar Beerschot AC herstelde snel het evenwicht. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Stijn Wuytens leek op weg naar de 0-1, Rafinha blokkeerde in extremis het schot.

De match verwaterde en er sloop irritatie in het spel van beide ploegen. Op het halfuur kregen we de eerste gekadreerde doelpoging van de Gentenaren. Stijn Stijnen maakte de kopbal van Christophe Lepoint onschadelijk.

Enkele minuten voor het rustsignaal brak Ilombe Mboyo de ban met een individuele actie. Met zijn sterke lijf hield hij Mael Lepicier af en scoorde met een lage schuiver de 1-0.
18:48
Einde eerste helft AA Gent leidt met 1-0 aan de rust tegen Beerschot AC.
45'
Extra tijd Twee minuten blessuretijd.
43'
AA Gent Met zijn negende seizoenstreffer schiet Ilombe Mboyo zijn ploeg op voorsprong. Beerschot AC moet zijn strijdplan gaan veranderen, wil het niet zonder punten terug naar Antwerpen afreizen.
42'
1-0 Ilombe Mboyo houdt met zijn heup Mael Lepicier goed af. Van aan de grote rechthoek mikt hij de bal tussen de paal en Stijn Stijnen: 1-0 voor AA Gent.
39'
Hubert Christian Brüls steekt slim door tot bij David Hubert. Mael Lepicier ruimt het nakende gevaar op.
38'
Ogunjimi De bankzitter is enkele minuten geleden begonnen aan de opwarming.
35'
Geel Losada De gemoederen raken nu wat verhit. Hernan Losada gaat te opzichtig door op David Hubert. Terecht geel. De Argentijn mist de volgende wedstrijd wegens schorsing.

Ilombe Mboyo gaat daarna verhaal halen en wordt ook op geel getrakteerd.
34'
Mboyo Raul Bravo is minder snel dan Ilombe Mboyo maar is nog net op tijd om het schot van de Rode Duivel te blokkeren.
33'
Akkefietje Hernan Losada en Renato Neto haken in elkaar en dat levert vuurwerk op in de Gentse tribunes. Scheids Boucaut houdt het hoofd koel.
32'
Niet gezien Alpaslan Öztürk spurt zich bij een tegenaanval de ziel uit het lijf maar hij krijgt de bal niet. Kennedy Nwanganga verspeelt kort daarna het balbezit.
30'
Kennedy Kennedy Nwanganga stormt op César Arzo Amposta af maar de aanvaller verliest het pleit. Tot groot ongenoegen van het thuispubliek valt hij op de grond. De Nigeriaan claimt dat de Gentse aanvoerder zijn elleboog gebruikte.
28'
Kopbal Lepoint Eerste gekadreerde doelpoging van de Buffalo's. Ilombe Mboyo lijkt zich vast te lopen in een bos van Beerschot AC-verdedigers maar kan toch voorzetten. Christophe Lepoint probeert zoveel mogelijk kracht te zetten op zijn poging, Stijn Stijnen kan klemmen.
26'
Sfeer Ondanks het matige spelniveau laten beide supporterclans zich van hun beste zijde zien en horen.
24'
Mareval David Hubert met de laaggetrapte hoekschop. Rémi Maréval raakt het leer maar half, weg kans.
22'
Brilscore Dat het nog steeds 0-0 staat, is niet bepaald een wonder. AA Gent staat immers al drie wedstrijden droog, Beerschot AC zelfs vijf. Wie breekt de ban?
19'
Vrije trap Christian Brüls slingert een gevaarlijke vrije trap in de Antwerpse zestien. De bal blijft hangen, Mael Lepicier springt half over Ervin Zukanovic. De ex-Kortrijkzaan zocht nadrukkelijk het contact op, geen penalty.
18'
Neto Renato Neto strijdt in een sprintduel met Mael Lepicier om de bal, maar moet zijn meerdere erkennen. Doeltrap voor paars-wit.
15'
Kennedy De aanvaller maakt het leven van de Gentse verdedigers aardig zuur in het eerste kwartier. Met zijn sterk lijf en goede kaats laat hij de middenvelders vaak aansluiten.
12'
Wuytens Beste mogelijkheid van de wedstrijd. Kennedy Nwanganga lanceert knap Stijn Wuytens tussendoor. In een duel met Rafinha kapt de ex-PSV'er naar binnen, de verdediger blokt vervolgens het schot af.
10'
Evenwicht Beerschot AC is wat beter in de match gekomen. Maar Frank Boeckx bedreigen zit er voorlopig niet in.
7'
Losada De Argentijn wordt bij elke baltoets door het Gentse publiek uitgefloten. Elimane Coulibaly, die na een incident met Hernan Losada door Beerschot AC werd ontslagen, lacht ongetwijfeld in zijn vuistje.
6'
Gent domineert De thuisploeg zet de Ratten vast. Beerschot AC is nauwelijks aan de bal geweest.
4'
Corner César Arzo Amposta verstuurt een lange pass naar Renato Neto. Thibaut Van Acker tikt de bal over de doellijn.
3'
Rafinha De Gentse rechtsachter toont zijn aanvallende intenties in de openingsfase. Zijn voorzet bereikt net geen ploeggenoot. In de herneming haalt Herve Kage de achterlijn. Stijn Stijnen onderschept zijn inzet.
1'
Stijnen sponsort Beerschot De bezoekers hebben sinds dit seizoen wisselende shirtsponsors. Deze week prijkt het logo van het internetbedrijfje van Stijn Stijnen op de voorzijde van de Beerschot-truitjes. Hoeveel de doelman betaalt is niet geweten, over sponsorbedragen mag contractueel niets meegedeeld worden.
1'
Start eerste helft We zijn eraan begonnen.
17:26
Opstellingen Nieuwkomer Herve Kage krijgt meteen een basisplaats. Hannes Van Der Bruggen is geschorst. Sergio Padt, Bernd Thijs en Rodgers Kola ontbreken wegens blessure.

Bij Beerschot AC krijgt Joachim Mununga de voorkeur op Marvin Ogunjimi. Verder geen wijzigingen in het elftal van Jacky Mathijssen.
15:17
Wie verlicht zijn degradatiezorgen? AA Gent - Beerschot AC is de openingsaffiche van de vijfentwintigste speeldag.

Onder leiding van een nieuwe trainer boekten beide ploegen vorig weekend een bemoedigend 0-0 gelijkspel. Het AA Gent van Victor Fernandez was op het veld van aartsrivaal Club Brugge de betere ploeg, maar kon zijn overwicht niet omzetten in doelpunten.

Jacky Mathijssen kende hetzelfde probleem in de thuismatch met zijn Beerschot AC tegen Bergen. Om het rampscenario van Play-Off 3 af te wenden, trokken de nummers dertien en veertien uit de Jupiler Pro League liefst vijftien nieuwe spelers aan.

De laatste twee in dat rijtje voor de Buffalo’s zijn Herve Kage (Charleroi) en de Spanjaard Jorge Lopez. De Ratten verwelkomden in de laatste week van de wintermercato Giel Deferm op huurbasis van tweedeklasser STVV.

Voor zowel  AC lijkt de laatste competitieoverwinning een eeuwigheid geleden. De Oost-Vlaamse teller staat op twaalf wedstrijden zonder driepunter, die van de Antwerpenaren op negen. Welke ploeg maakt een einde aan die negatieve reeks? Aftrap om 18u.  

0 comments:

Post a Comment