Ads 468x60px

Thursday

Y Barcelona en Paris Saint Germain live tekst commentaar, scores en dekking Champions League 2013

Barcelone:   1  ---   1  :Paris Saint Germain   >>>Barcelone
71'  Pedro Rodriguez    ===    50'  Javier Pastore

Einde partij, Barcelona gaat door Barcelona gaat door naar de halve finales na een 1-1-gelijkspel tegen PSG.

94'
Vrije trap PSG PSG krijgt nog een vrije trap na een botsing van Lucas Maura met Jordi Alba. Gregory Van Der Wiel probeert het nogmaals maar hij vindt geen ploegmaat.

93'
Kopbal Ibrahimovic Gregory Van Der Wiel schildert een bal op het voorhoofd van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed kopt de bal in de handen van Victor Valdes.

91'
Voorzet Thiago Motta Thiago Motta gooit de bal voor de pot. Gerard Pique kopt het gevaar weg.

90'
Extra tijd We krijgen vier minuten extra speeltijd.

89'
Geel Beckham David Beckham krijgt nog een gele kaart voor protest. Voorlopig zijn eerste wapenfeit van de partij.

88'
Laatste wissel PSG Gregory Van Der Wiel moet voor een eindoffensief zorgen. Christophe Jallet gaat naar de kant.

87'
Toverende Iniesta Andrés Iniesta tovert wat in de zestien van PSG. Hij krijgt de bal niet tussen het kader. Prachtige beweging van de middenvelder.

85'
Overtreding Thiago Silva Thiago Silva moet Lionel Messi foutief stuiten. Hij komt in het boekje van ref Kuipers. Ook hij mist de volgende Europese match.

83'
Laatse wissel Barcelona Met een assist heeft David Villa zijn job gedaan. De spits ruimt plaats voor middenvelder Alexandre Song.

82'
Ook Beckham valt in David Beckham krijgt nog wat speelminuten van coach Ancelotti. Voor hem gaat Marco Verratti naar de kant.

81'
Nog 10 minuten We hebben nog 10 minuten voor de boeg. Bij de bezoekers komt Kevin Gameiro in de ploeg voor de Argentijn Ezequiel Lavezzi.

79'
Geel Lavezzi Ezequiel Lavezzi krijgt geel na een smerige fout op Jordi Alba. Hij mist de eerstvolgende Europese match.

77'
Statistieken Na 75 minuten spelen heeft Barcelona 68% balbezit tegenover 32% voor de bezoekers.

75'
Messi op wandel Lionel Messi gaat voor de eerste keer op wandel. Met zijn kattenpootje bereikt hij Dani Alves. De rechtsback heeft wat moeite met zijn voorzetten. De tandem Messi-Alves zorgt voor een boost bij de thuisploeg.

73'
Corner Barcelona Barcelona krijgt een corner. Xavi trapt de bal over het pak waar Dani Alves kan recupereren. Zijn voorzet is ondermaats.

70'
1-1 Pedro Pedro knalt de gelijkmaker staalhard tegen de touwen. Via een combinatie door het centrum via Lionel Messi en David Villa komt de bal tot bij de aanvaller en hij trapt de gelijkmaker voorbij Salvatore Sirigu. Opluchting in Camp Nou.

69'
Counter PSG PSG speculeert op de counter. Voorlopig is de laatste pass niet zorgvuldig genoeg. Het is bibberen en beven in de Barça-familie.

68'
Valdes redt Victor Valdes duikt gepast in de voeten van Zlatan Ibrahimovic. Hij is zo de Zweed te snel af.

66'
Eerste keer Messi Lionel Messi komt voor het eerst aan de bal. De Argentijn reageert iets te traag om iets aan te vangen met het leer. Hij moet nog even opwarmen.

65'
Iniesta afgeblokt Andrés Iniesta schiet maar zijn schot wordt afgeblokt. Xavi mag een corner trappen. De bal komt voor de voeten van Gerard Pique maar Salvatore Sirigu redt met een beenveeg.

63'
Publiek laat zich horen De Spanjaarden gaan vol achter hun ploeg staan. Met de komst van Lionel Messi geloven ze er terug in.

62'
Dubbele wissel Barça, Messi in Adriano kan niet verde en wordt vervangen door Marc Bartra. Ook Lionel Messi komt in de ploeg. Cesc Fabregas gaat naar de kant.
Zorgt de Messias voor verlichting?

61'
Nog een half uur Barcelona heeft nog een half uur om een doelpuntje te scoren.

59'
Vrije trap PSG PSG krijgt een vrije trap na een fout van Sergio Busquets op Marco Verratti. Ondertussen blijft Adriano liggen. Hij krijgt verzorging achter het doel van Victor Valdes.
Lucas Maura trapt de vrije schop in de handen van Victor Valdes.

58'
Dani Alves wakker Dani Alves wordt wakker op de rechterflank. Hij heeft er een matige partij opzitten maar rukt nu toch een paar keer op. Van hem zal het gevaar voorlopig moeten komen.

56'
Schot Villa David Villa trapt in één tijd op doel. De bal wijkt af op Alex maar ref Kuipers geeft een doeltrap voor de bezoekers.

54'
Opwarming Messi Lionel Messi warmt zich op aan de zijlijn. Het publiek veert recht bij zijn verschijning.

52'
Wat nu Barcelona? Barcelona heeft gekregen waar het om vroeg. Nu moeten de Catalanen vol aan de bak. Met 1-1 gaan ze ook door. Scoren is dus de boodschap.

51'
Ibrahimovic buitenspel Doorsteek naar Zlatan Ibrahimovic maar de Zweed staat een half metertje buitenspel.

50'
Pastore 0-1 Javier Pastore zet een één-twee op met Zlatan Ibrahimovic en knalt de bal overhoeks binnen. Het wordt akelig stil in Camp Nou.

49'
Trap Fabregas Ook het kanon van Cesc Fabregas is niet goedafgesteld. Hij krijgt de bal voor zijn rechtervoet maar zijn schot gaat ver naast.

48'
Voorzet Maxwell Maxwell rukt mee op aan de linkerzijde. Hij krult de bal voor doel maar Jordi Alba kan ontzetten met het hoofd.

47'
Corner Barça Jordi Alba versiert een hoekschop voor de thuisploeg. Xavi draait de bal in de zestien. Thiago Silva ontzet het leer. Ook de hoekschoppen zijn niet scherp getrapt vandaag. De thuisploeg mist scherpte en precisie.

46'
Geen vervangingen We beginnen met dezelfde 22 spelers aan de tweede helft. Lionel Messi zit nog steeds op de bank gekluisterd.

46'
Tweede helft Barcelona begint aan de tweede helft.

21:32
Rustverslag Barcelona begon in zijn gekende stijl aan de match. In de eerste minuut al krulde Xavi een vrije trap net naast de winkelhaak. De bal ging van voet tot voet maar tot uitgespeelde kansen kwam Barça niet.

PSG herstelde het evenwicht en kwam er goed uit. Het vizier van Lucas Maura en Ezequiel Lavezzi stond echter niet op scherp. Victor Valdes moest de meubelen redden op een kopbal van Lucas Maura.

Het laatste kwartier verliep slordig langs beide zijden. Zo gaan we rusten met een brilscore. Alles blijft nog mogelijk in de tweede helft. Met of zonder Messi, dat is de vraag.

45'+1
Rust We gaan rusten met een brilscore in Camp Nou.

45'
Hoekschop Barcelona Barcelona krijgt nog een hoekschop op slag van rust. Ook deze corner levert niets op.

43'
Bijna rust We gaan bijna rusten. Voorlopig kan Barcelona de Parijse verdediging niet verontrusten.

42'
Fout Adriano Adriano is te laat met zijn tackle en velt Lucas Maura. Hij krijgt de eerste gele kaart van de partij. De verdediger mist ook eventueel de heenmatch in de halve finales.

41'
Knal Fabregas Cesc Fabregas haalt van ver uit maar de middenvelder kan de bal niet laag houden. Zo zoeft het leer een meter over het doel van Salvatore Sirigu.

39'
Bijna Ibra Zlatan Ibrahimovic krijgt de bal in de grote rechthoek. Victor Valdes duikt gepast in de voeten van de lange Zweed. De spits stond wel degelijk buitenspel.

38'
Villa over David Villa kapt zich vrij aan de rand van de zestien maar zijn schot met links gaat over.

36'
Jallet blijft liggen Christophe Jallet blijft liggen na een contact met Pedro. De Fransman heeft verzorging nodig.

35'
Voorzet Villa David Villa haalt de achterlijn maar zijn voorzet is te hard en waait buiten. Het is wachten op de eerste echte doelkans voor de thuisploeg.

32'
Corner PSG Lucas Maura trapt de hoekschop. Zlatan Ibrahimovic kan niet aan de bal maar de bezoekers krijgen een nieuwe hoekschop. Lucas Maura dropt de bal in de zestien. Nu mist Alex op een haar.

30'
Barça valt stil Na een sterk openingskwartier sputtert de Spaanse motor. PSG heeft het middenveld onder controle en komt er goed uit. De partij is in evenwicht en de bezoekers uit Parijs hebben zelfs de betere kansen gehad.

28'
Opnieuw Valdes Voorzet van Zlatan Ibrahimovic en Lucas Maura knikt de bal in het kader. Victor Valdes duwt de bal in hoekschop. PSG mag zijn eerste corner trappen. Lucas Maura zwiept de bal voor de kooi. Ezequiel Lavezzi probeert te verlengen maar hij staat buitenspel.

26'
Fout Pedro Pedro gaat nogal driest in op Ezequiel Lavezzi. De Nederlandse ref fluit voor een overtreding. Ref Kuipers heeft de match voorlopig goed onder controle.

24'
Redding Valdes Victor Valdes redt de meubelen voor de thuisploeg. Hij gaat goed plat op een poging van Ezequiel Lavezzi. De doelman redt met de voet. Toch een waarschuwing voor de Catalanen.

22'
Bijna Ibrahimovic Ezequiel Lavezzi probeert Zlatan Ibrahimovic te bereiken maar Jordi Alba kopt de bal terug op Victor Valdes. De Zweedse aanvaller van PSG is nog niet in het stuk voorgekomen.

21'
Pedro in zijnet Pedro zet een actie op en schuift de bal voor doel. Salvatore Sirigu bokst het gevaar weg, in de voeten van de aanvaller. De kleine Pedro trapt de rebound in het zijnet.

18'
Pegel Maura Lucas Maura knalt van buiten de zestien op doel. Zijn pegel zoeft over de kooi van Victor Valdes.Het vizier van de Braziliaan staat nog niet op scherp.

16'
Voorzet Alves Dani Alves zet de bal laag en hard voor. David Villa pakt de bal in één tijd op de slof. Via een Frans been verdwijnt de bal in hoekschop. Xavi neemt de corner maar hij vindt geen ploegmaat.

15'
Lavezzi over Ezequiel Lavezzi versnelt met de bal aan de voet en haalt dan uit. Zijn schot zoeft over. Het spel gaat goed op en neer. De bezoekers graven zich zeker niet in.

14'
Bal in de ploeg PSG probeert de bal in de ploeg te houden. Zo komt het leer voor de voet van Lucas Maura. Hij knalt met rechts op doel maar Victor Valdes gaat goed plat.

12'
Lob Iniesta Andrés Iniesta heeft iets moois in gedachten maar zijn lobbal gaat een halfmetertje over.

11'
Pedro afgeblokt Pedro komt naar binnen en haalt uit. Hij vindt Alex op zijn weg.

10'
Foutje Pique Gerard Pique trapt de bal zomaar in de voeten van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed verliest de bal nogal knullig.

8'
Corner Barcelona Eerste corner van de partij voor de thuisploeg. Gerard Pique kan niets aanvangen met de trap van Xavi.

7'
PSG stoort hoog PSG probeert de Spanjaarden hoog op te vangen. Met zes mensen op de helft van de tegenstander zet het meteen druk.

5'
Thiago Silva onderuit Thiago Silva glijdt uit en probeert dan zijn fout te herstellen. Opnieuw een vrije trap voor de thuisploeg. Nu staat David Villa aan het kanon maar de spits trapt in de muur.

4'
Balverlies Busquets Sergio Busquets verliest de bal en Ezequiel Lavezzi gaat met de bal aan de haal. Victor Valdes komt gepast uit en kan het leer wegwerken.

3'
Dani Alves Dani Alves neemt weer de hele rechterflank voor zijn rekening. In de heenmatch was hij een gesel voor de PSG-verdediging.

1'
Vrije trap Barça Barcelona krijgt meteen vrije trap na een fout van Marco Verratti op Cesc Fabregas. Xavi krult de bal centimeters naast de winkelhaak. Het thuispubliek zag de netten al trillen.

1'
Aftrap De bal rolt in Nou Camp.

20:44
Tito Vilanova op de bank Coach Tito Vilanova zit op de bank.
20:43
Hymne We horen de hymne van de Champions League. Camp Nou is tot de nok gevuld voor dit treffen.
20:37
Spelerstunnel De spelers staan klaar in de tunnel. Barcelona speelt in de traditionele clubkleuren.

De Fransen spelen in het wit.
20:27
Cesc Fabregas Cesc Fabregas krijgt de kans om te tonen dat hij altijd in het team thuishoort. Nu Lionel Messi op de bank begint mag de aanvallende middenvelder zijn kunnen bewijzen. Afgelopen weekend was de ex-Arsenal-speler alvast op dreef. Hij scoorde een hattrick tegen Mallorca en was goed voor een assist.
20:25
Drie ex-spelers Bij PSG staan drie spelers tussen de lijnen met een Barcelona-verleden. Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Thiago Motta verdedigden de blauwe kleuren van Barça.
20:18
Nederlandse scheidrechter De Nederlander Björn Kuipers moet deze match in goede banen leiden.
20:14
Opstellingen Bij Barcelona ontbreekt ook Javier Mascherano wegens blessure. Hij wordt vervangen door Adriano. Sergio Busquets schuift door naar het middenveld.

David Beckham krijgt een plaatsje op de bank bij PSG. Marco Verratti begint in de basiself. Ook Thiago Motta staat tussen de lijnen. De Italiaan is speelklaar voor deze topper. Hij neemt de plaats in van de geschorste Blaise Matuidi. De Nederlander Gregory Van Der Wiel zit ook i n de dugout.
19:51
Messi op de bank Speelt Hij of speelt Hij niet? Dat was de vraag voor de partij van vanavond tussen Barcelona en PSG.

We kennen ondertussen antwoord. Lionel Messi begint op de bank. Cesc Fabregas is zijn vervanger. Barcelona hoeft niet te winnen in deze kwartfinale. Met de 2-2 uit de heenmatch zitten de Catalanen op rozen. PSG moet scoren in Spanje om zich te kwalificeren. Bij de Fransen zit David Beckham op de bank. Marco Verratti staat nu wel in de basiself.

Volg deze match LIVE vanaf 20u45!

00:51
Barcelona vol aan de bak zonder Messi Barcelona geraakte in de heenmatch niet verder dan 2-2 en verloor Messi met een blessure.