Ads 468x60px

Tuesday

~#Zlatan klaar voor wraak op MessiDe kwartfinale in de Champions League tussen PSG en FC Barcelona wordt vooral de wedstrijd van Zlatan Ibrahimovic. Dankzij de UEFA, die zijn schorsing reduceerde, mag de grillige Zweedse spits vandaag toch spelen. Zo kan hij een beetje wraak nemen op Barça, waar coach Tito Vilanova eindelijk weer op de bank zit.

Moeten we de UEFA nu dankbaar zijn? Het was een onwaarschijnlijk vreemde beslissing om de schorsing van Zlatan Ibrahimovic terug te brengen van twee speeldagen naar één. De frustratieschop van de PSG-spits op Andres Guardado van Deportivo was er immers niet naast. Maar nu kunnen we wel likkebaarden van het duel tussen Ibracadabra en zijn ex-ploeg FC Barcelona.

Drie jaar geleden vertrok Ibrahimovic op Camp Nou. Amper één seizoen had hij er achter de kiezen. Zijn relatie met Pep Guardiola, zo schreef hij achteraf in zijn biografie, was te verzuurd. ‘Alles ging goed tot Messi zich ermee bemoeide. Hij wou per se in de punt van de aanval spelen. Vanaf het moment dat ik verhaal ging halen bij de coach, was het over', aldus de Zweed.
Vanavond kan Ibrahimovic met PSG dus een beetje wraak nemen. Al lijkt hij alle heisa intussen vergeten, getuige zijn lovende woorden over zijn ex-ploeg.
‘Barcelona is de beste ploeg ter wereld. Wat zeg ik, het is de beste ploeg ooit', zei hij gisteren op de persconferentie. ‘Messi? Hij is dan weer de beste speler, hij won de Gouden Bal zo vaak dat ze de trofee naar hem kunnen noemen (lacht) . Of hij de beste ooit is, dat kunnen we pas zeggen wanneer hij stopt.'

‘Het wordt ongetwijfeld een topwedstrijd. Hopelijk kunnen we Barcelona net als Milan in hun heenwedstrijd vastzetten en kloppen. Dan is alles mogelijk in de terugmatch. Ik ben vooral blij dat ik er zelf in beide matchen bij ben. Het zou een grote ontgoocheling geweest zijn als ik deze match door schorsing had gemist. Maar gerechtigheid is geschied.'

Zlatan speelde tussen 2009 en 2011 samen met Lionel Messi bij Barça.Tito op de bank
Bij Barça zijn ze niet zo bezig met Ibrahimovic. Alleen sportief directeur Andoni Zubizarreta kon niet lachen met de beslissing van de UEFA. ‘Dat zijn schorsing plots verminderd wordt, kan in de toekomst een precedent worden', zei hij. Assistent-coach Jordi Roura liet er zijn slaap niet voor.
‘Hoe we Zlatan moeten afstoppen? Ach, hij is sterk in de lucht en scoort makkelijk, maar wij spelen gewoon ons eigen spel', aldus Roura, die vanavond nog altijd op de bank zit, maar niet alleen. Ook de echte coach van de Blaugrana , Tito Vilanova, reisde mee naar Parijs en zit straks in de dug-out. De Catalaan, die twee maanden lang in New York van kanker revalideerde, leidde afgelopen vrijdag alweer de trainingen, maar zat zaterdag tegen Celta de Vigo nog in de tribune.
‘Uiteraard zijn we daar heel blij om', zei aanvaller David Villa. ‘Het is altijd goed om de baas erbij te hebben. Maar belangrijker is dat zijn gezondheid weer beter is, hopelijk blijft dat zo. En wat de wedstrijd betreft: ik hoop dat ik Messi goed kan bijstaan. Hij zal opnieuw een belangrijke rol voor ons spelen.'

Niet onlogisch dat Villa op zijn Argentijnse ploegmakker rekent. Tegen Celta brak die alweer een record. Hij scoorde in de Primera Division tegen alle negentien tegenstanders op een rij. Op het kampioenenbal zit Messi al aan acht goals.

0 comments:

Post a Comment