Ads 468x60px

Tuesday

# Mechelen - Cercle Brugge live tekst commentaar, score, en dekking België Jupiler Pro League
Einde wedstrijd KV Mechelen wint met 2-0 van Cercle Brugge.
93'
Geel Vidarsson Arnar Vidarsson maait Steven De Petter tegen de vlakte en mist de match van volgende week tegen Standard.
91'
Junker Mads Junker kan aanleggen voor zijn tweede van de avond, het schot hobbelt echter meters naast.
90'
Schot Van Eenoo Joaquin Boghossian met de controle in het Mechelse strafschopgebied, hij brengt Lukas Van Eenoo in stelling. Zijn poging gaat over en naast. De bezoekers krijgen drie minuten blessuretijd om wat aan de score te veranderen.
89'
Corner voor Cercle In een wanhoopspoging op de aansluitingstreffer versiert Cercle Brugge een corner.
86'
Knappe actie Destorme David Destorme zet met een pirouette twee man in de wind. Hij lanceert Boubacar Dialiba Diabang op links. De voorzet van de invaller wordt door Gregory Mertens onschadelijk gemaakt.
85'
Wissel KV Mechelen Abdul-Yakuni Iddi mag gaan douchen, Robin Henkens is zijn vervanger.
84'
Tegen de lat Lukas Van Eenoo, die tot nu toe in alle competitiewedstrijden in actie kwam, zet zich achter een vrije trap vanop vijfentwintig meter. Zijn krul wordt door Wouter Biebauw tegen de lat getikt.
81'
2-0 Mads Junker lijkt de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. David Destorme verstuurt een perfecte lange bal richting Boubacar Dialiba Diabang. De Senegalees behoudt het overzicht en passt naar de Deense aanvaller, die koelbloedig afwerkt: 2-0.
78'
Knal Rits Het publiek houdt de adem in bij een stevige uithaal van Mats Rits. Het schot vliegt niet zo ver naast.
77'
Spelbeeld De Maneblussers plooien terug, de Vereniging is op zoek naar de gelijkmaker maar moet doelgerichter te werk gaan.
76'
Wissel KV Mechelen Thomas Enevoldsen sloft naar de zijlijn, Boubacar Dialiba Diabang neemt zijn plek in.
74'
Verbist De goalie van de bezoekers pakt in twee tijden een voorzet van Thomas Enevoldsen.
71'
Dubbele wissel Cercle Booy moet ingrijpen. Stef Wils en Tim Smolders ruimen plaats voor William Carvalho en Joaquin Boghossian. Laatstgenoemde is een boomlange spits die wordt gehuurd van Salzburg.
70'
Biebauw redt Cercle Brugge zet hoger druk de jongste minuten en dat resulteert bijna in de gelijkmaker. Michael Uchebo kan een doorsteekpass niet in doel verlengen.
69'
Rits in het zijnet David Destorme met het opwippertje naar Mats Rits. Die besluit vanuit een scherpe hoek hoog in het zijnet.
66'
Flits van Rudy Rudy speelt een onopvallende match. De Portugees laat zich voor het eerst opmerken met een individuele actie aan de achterlijn, maar scoren lukt niet.
64'
Enevoldsen buitenspel David Destorme zondert Thomas Enevoldsen af, maar de Deen staat in buitenspelpositie. Bram Verbist pareert voor alle zekerheid het schot.
64'
KVM Bij de thuisploeg lopen de combinaties beter na het openingsdoelpunt.
61'
Wat kan Cercle? Wil het een tiende nederlaag buitenshuis vermijden, dan moet Cercle Brugge zich dringend gaan herpakken.
60'
Schot Enevoldsen Thomas Enevoldsen knijpt naar binnen. Net voordat hij gaat uithalen, glijdt de flankaanvaller uit. Het schot lijkt dan ook nergens naar.
57'
Wils werkt weg Mads Junker kan nog net een verre voorzet van Jerry Vandam binnenhouden en terugleggen. Stef Wils werkt voor de neus van Mats Rits weg.
55'
1-0 Een hoekschop van Thomas Enevoldsen belandt rechtstreeks tegen de kruising, Seth De Witte krijgt de rebound voor zijn voeten en twijfelt niet: 1-0.
52'
Geel Boi Frederik Boi laat iets te opzichtig zijn been hangen in een duel met Thomas Enevoldsen. Geel voor de rechtsback.
50'
Van Eenoo raakt er niet door Lukas Van Eenoo zet een paar tegenstanders in de wind maar zijn schot raakt niet voorbij het been van Seth De Witte.
47'
De Witte in de verdediging Door die vervanging schuift middenvelder Seth De Witte een rij naar achter.
46'
Start tweede helft Harm Van Veldhoven heeft ingegrepen tijdens de rust en brengt Mats Rits voor Joachim Van Damme. Kan de ex-Ajacied meer schwung brengen in het Mechelse spel?
20:49
Tussenbalans Na een bijzonder matige eerste helft staat het logischerwijze nog 0-0 in KV Mechelen-Cercle Brugge. De thuisploeg nam de betere start, Mads Junker kon in de zestien niet afdrukken. De Vereniging beperkte zich tot verdedigen en dreigde voor het eerst na meer dan een kwartier spelen. De infiltrerende Joey Godee mikte onder druk van twee verdedigers naast.

Het spelniveau gleed verder af. Enkel een vluchtschot van Abdul-Yakuni Iddi bezorgde het thuispubliek wat opwinding. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Lukas Van Eenoo de grootste mogelijkheid uit de match maar hij faalde oog in oog met Wouter Biebauw.

Beide ploegen mogen zich gaan bezinnen hoe het beter moet na de pauze.
20:49
Einde eerste helft Voorlopig geen doelpunten in KV Mechelen-Cercle Brugge.
45'
Eén minuut extra In een wedstrijd die zich naar het rustsignaal sleept.
42'
Duik Uchebo Michael Uchebo wil zich tussen twee verdedigers wurmen, maar dat lukt niet. Hij gaat daarna neer na een stuntelige duik.
41'
Corner Michael Uchebo sleept de eerste hoekschop voor zijn ploeg uit de brand. Die levert niets op, Wouter Biebauw heerst in het luchtruim.
38'
Beste kans voor Van Eenoo Uit het niets mag Lukas Van Eenoo vrij oprukken naar Wouter Biebauw. De middenvelder faalt echter oog in oog met de doelman. Grootste mogelijkheid van de match.
37'
Godee Joey Godee zet de eerste gekadreerde doelkans op de tabellen. Al was dat nauwelijks het vermelden waard, Wouter Biebauw kon de bal simpel oprapen.
34'
Destorme afgeblokt David Destorme legt de bal klaar voor zijn zware rechter, Arnar Vidarsson gooit zich in de baan van het schot.
33'
Uchebo Michael Uchebo waagt zijn kans vanop afstand, de bal zeilt hoog over.
33'
Spelbeeld We blijven op onze honger zitten qua spanning en vloeiende acties.
30'
Geen enkel schot tussen de palen Na een half uur spelen is het nog steeds wachten op de eerste gekadreerde doelkans.
28'
Schicht Iddi Cercle Brugge krijgt een vrije trap van KV Mechelen niet weg. Abdul-Yakuni Iddi acht zijn moment gekomen met een vluchtschot. De knal vliegt een meter over.
25'
Cercle Cercle Brugge heeft tot nu toe op verplaatsing bijzonder weinig kunnen rapen. In elf wedstrijden sprokkelde het slechts twee punten. Een eerste uitzege zou een opsteker van formaat zijn, zeker gezien het verlies van Beerschot en de huidige tussenstand in Charleroi-Lierse.
22'
Junker Antonio Ghomsi zwiert de bal in de box. Mads Junker controleert met zijn bovenbeen maar verliest daardoor kostbare tijd. Weg mogelijkheid.
21'
Spelbeeld KV Mechelen heeft een versnelling lager geschakeld, beide ploegen maken zich schuldig aan enkele slordigheden.
19'
Uchebo geveld Michael Uchebo heeft verzorging nodig na een tik in het gelaat.
17'
Godee naast Via een één-tweetje tussen Rudy en Michael Uchebo kan Cercle Brugge counteren. Centraal komt Joey Godee ingelopen, maar hij mikt onder druk van twee verdedigers zijn poging naast.
15'
Geel Iddi Na een overtreding op Arnar Vidarsson.
13'
Vrije De Petter Bij een verre vrije trap belandt de bal in de voeten van een volledig vrijstaande Steven De Petter. Die wil op zijn beurt doortikken naar het centrum van de Brugse zestien, Lukas Van Eenoo ruimt het gevaar op.
12'
Uchebo Michael Uchebo laat de bal één keer stuiten en haalt dan uit. Steven De Petter blokt het schot af.
11'
Verbist talmt Het publiek fluit wanneer Bram Verbist zijn tijd neemt bij een uittrap.
10'
Destorme Vlotte aanval van KV Mechelen. Via de bedrijvige Jerry Vandam wijkt Mads Junker uit naar rechts. David Destorme kan net niet zijn voet zetten tegen diens voorzet.
7'
Mertens Gregory Mertens let goed op bij een snelle, Mechelse uitgooi. Hij kopt de bal voor de doellijn weg.
6'
Spelbeeld Malinwa kampeert op de groen-zwarte speelhelft.
4'
Junker mist David Destorme tikt subtiel door tot bij Mads Junker. De Deen, met Frederik Boi in zijn rug, wil uithalen met links maar raakt het leer maar half. Die had beter gemoeten.
2'
Corner De defensie van Cercle Brugge krijgt in eerste instantie het leer niet weg, en staat vervolgens een hoekschop toe.
2'
KVM Jerry Vandam zet zijn motor op de rechterflank aan, Joey Godee stopt hem af met een lichte duw. Vrije trap schuin voor doel.
1'
Aftrap De thuisploeg brengt de bal aan het rollen.
19:42
Opstellingen Mads Junker neemt in de aanval de plaats van zijn landgenoot Nicklas Pedersen, die niet 100% fit is, in.

Aan de overkant heeft Booy gekozen voor het offensieve trio Joey Godee- Rudy-Michael Uchebo.
18:39
Houdt KV Mechelen aansluiting met de top zes? Rode lantaarn Cercle Brugge maakt op de zesentwintigste speeldag de verplaatsing naar KV Mechelen.

Malinwa verloor vorig weekend tegen rechtstreekse concurrent Kortrijk (2-1). Zo kwam een einde aan een reeks van vier opeenvolgende zeges. Het verschil met de top zes bedraagt zes punten. Om de droom van de nacompetitie met de topploegen levendig te houden, moeten de Maneblussers voor eigen volk winnen tegen de laatste uit de stand.

Harm Van Veldhoven kan geen beroep doen op de geblesseerde Boris Pandza, Jaime Ruiz, Alessandro Cordaro, Tomislav Pacovski en Wannes Van Tricht. Achter de naam van Nicklas Pedersen, goed voor tien treffers, staat nog een vraagteken.

Voor Cercle Brugge is het vijf voor twaalf. Zeker na de ongelukkige verliespartij tegen Zulte-Waregem (1-2). Het liet in de slotminuut een gelijkspel uit de handen glippen tegen de seizoensrevelatie. Lierse, het nummer veertien, telt zes punten meer dan de Vereniging. Groen-zwart heeft nog wel twee inhaalwedstrijden op het programma staan.

Voor Hans Cornelis, Francis Dickoh en Mushaga Bakenga komt deze partij te vroeg. Ook Jo Coppens en Kristof D'Haene staan aan de kant met blessures. 

0 comments:

Post a Comment