Ads 468x60px

Saturday

RSC Anderlecht en Lokeren live tekst commentaar en dekking België Jupiler League
Anderlecht :  2    ---    0   :Lokeren

Afgelopen Ref Vervecken fluit af terwijl een tweede voetzoeker afgaat.
93'
Debuut Armenteros Samuel Armenteros staat al even te wachten langs de zijlijn, maar hij mag nu toch zijn officiële debuut maken voor Anderlecht. Dennis Praet gaat naar de kant.
92'
Yakovenko beslist de wedstrijd! Oleksandr Yakovenko scort ditmaal wel! Hij krijgt bij een counter ditmaal wel een goeie bal van Rubenilson Kanu en tikt het leer tussen de benen van Jugoslav Lazic in tegen de netten.
92'
Hoekschop Lokeren Olivier Deschacht kopt een voorzet voor alle zekerheid in hoekschop, maar Lokeren doet er te weinig mee.
91'
Doelpunt Yakovenko afgekeurd Anderlecht countert razendsnel, Massimo Bruno zet goed voor en Oleksandr Yakovenko duwt binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.
90'
Dutra wacht Sergio Dutra krijgt de bal in het halve maantje, maar moet te lang wachten op de opstomende Hassan El Mouataz en is de bal kwijt.
89'
Steriele druk Lokeren drukt, maar van grote kansen is geen sprake. Nu wil Enes Saglik voorzetten, maar na een slechte bots wordt het een terugspeelbal voor Silvio Proto.
89'
Praet aan het vlagje Dennis Praet wil de tijd laten lopen aan het hoekschopvlagje, maar Alexander Scholz ontfutselt hem snel het leer.
88'
Kanu plaatst Een strakke voorzet vanop rechts wordt weggekopt door de Lokerse verdediging, Rubenilson Kanu plaatst de afvallende bal nu al iets beter, al laat Jugoslav Lazic de bal toch rustig naastgaan.
87'
Tijd dringt Lokeren moet haast maken als het nog een punt uit de brand wil slepen, Silvio Proto heeft al even niets meer moeten doen.
86'
Saglik voor De Pauw Maes haalt Nill De Pauw naar de kant voor Enes Saglik.
86'
Vrije trap Maric Milos Maric neemt een vrije trap vanop grote afstand rechtstreeks, maar Silvio Proto laat de bal over en naast gaan.
85'
Voetzoeker ontploft Ref Vervecken gaat even polshoogte nemen in het Brusselse strafschopgebied, want er ontplofte een stevige voetzoeker vlak bij Silvio Proto. Vervolgens loopt de ref naar de kant om zijn intstructies aan de stadionomroeper te geven.
84'
Fout Galitsios Giorgos Galitsios gaat het luchtduel aan met Tom De Sutter en krijgt een vrije trap tegen.
83'
Mokulu vs. Kouyaté Benjamin Mokulu Tembe en Cheikhou Kouyaté vechten een lijf-aan-lijfduel uit, de Senegalese verdediger moet een hoekschop toestaan.
82'
Sterke Mokulu Benjamin Mokulu Tembe zet zijn sterke lijf en controleert een bal met de borst. Hij legt af voor Nill De Pauw, die de bal wil doorsteken naar de rechterflank, maar dat had Cheikhou Kouyaté doorzien.
81'
Anderlecht voetbal uit Anderlecht tikt de bal rustig rond, desnoods gaat het zelfs terug naar Silvio Proto.
80'
Tweede Lokerse wissel Ook Maes wisselt, Killian Overmeire mag gaan rusten na een ongelukkige partij, Walter Balufo maakt zijn debuut voor Lokeren.
79'
Van den Brom grijpt in Milan Jovanovic gaat na een matige partij naar de kant, Oleksandr Yakovenko komt hem vervangen.
78'
Rust in de tent Anderlecht probeert de bal even in eigen rangen te houden en rust in de tent te krijgen.
77'
Ambiance! Nu zit de vlam in de pijp! Alexander Scholz redt een schot met de buik, en even daarna stopt Sacha Kljestan Milos Maric op de middellijn onder de zoden.
76'
Geel voor Jovanovic Milan Jovanovic tikt de bal met de hand over Hassan El Mouataz en kan vanop de middellijn naar Jugoslav Lazic. De lijnrechter had het echter goed gezien, de Serviër krijgt geel.
75'
Hoekschop voor Lokeren Sergio Dutra gaat diep maar de inspeelpass is net te hard. De Braziliaan versiert nog wel een hoekschop via Olivier Deschacht.
74'
Daknam leeft op Het was lange tijd een slappe bedoening in de Lokerse tribunes, maar nu heerst er ineens een cupsfeer op Daknam.
74'
Lazic redt opnieuw Anderlecht krijgt meteen erna een nieuwe kans: voorzet vanop links, Jugoslav Lazic redt de inzet van Tom De Sutter vanop enkele meters.
73'
Kanu mist! Gerechtigheid is geschied, Rubenilson Kanu mist! Hij trapt veel te slap, Jugoslav Lazic gokt goed en pakt makkelijk.
72'
Strafschop voor Anderlecht Tom De Sutter mag vanuit buitenspelpositie pivoteren en Dennis Praet richting Jugoslav Lazic sturen. Hij trapt op de doelman. De herneming is voor Milan Jovanovic, die onderuit wordt geschoffeld voor hij kan afdrukken. Strafschop voor paars-wit!
71'
Schot Kanu Rubenilson Kanu wil een bal vanop 25 meter in doel plaatsen, maar Jugoslav Lazic maakt zich geen zorgen: de bal ging ver over.
70'
Stilte Het Lokerse publiek gelooft er niet echt meer in, Daknam is compleet stilgevallen na het openingsdoelpunt.
69'
Jovanovic sportief Koen Persoons krijgt een onvrijwillige klap van Rubenilson Kanu te verwerken en gaat neer. Rubenilson Kanu en Vervecken spelen door, maar Milan Jovanovic trapt sportief buiten.
68'
Mokulu buitenspel Benjamin Mokulu Tembe gaat achter een diepe bal aan, maar vertrok vanuit buitenspel.
67'
Maes grijpt in Terwijl Cheikhou Kouyaté bekomt van een trap van Killian Overmeire op zijn enkel haalt Peter Maes Ivan Leko naar de kant, Milos Maric komt in zijn plaats. Die verspeelt bij zijn eerste balcontact al meteen de bal.
66'
Persoons haalt uit Koen Persoons haalt zwaar uit met zijn linker, maar Silvio Proto gaat goed plat en klemt.
65'
Actie Bruno Massimo Bruno zaait paniek in de Lokerse verdediging, maar met wat geluk redden ze het achterin nog. DeAnderlecht-speler claimt even een strafschop, maar zonder veel overtuiging.
64'
Poging De Sutter Dennis Praet verdeelt en vindt Tom De Sutter. Die loopt met de bal aan de voet, verliest het overzicht en trapt vanop 25 meter. Zijn halfslachtige poging gaat ver naast.
63'
Kouyaté geveld Cheikhou Kouyaté en Benjamin Mokulu Tembe gaan een hard duel aan om de lange bal, de verdediger is groggy en heeft verzorging nodig.
62'
Schot Gillet Na een lang uitgesponnen aanval van Anderlecht kapt Guillaume Gillet Hassan El Mouataz uit. Hij schiet hard maar centraal op Jugoslav Lazic, die de bal gevaarlijk laat glippen. Alexander Scholz ontzet voor een Anderlecht-speler kan reageren.
61'
Actie De Pauw Nill De Pauw krijgt een harde inspeelbal in de voeten en gaat erg fraai voorbij een eerste man, maar de tweede verdediger had hij niet verwacht en is er te veel aan.
60'
Proto uitgejouwd Silvio Proto heeft zich niet populair gemaakt bij de Lokerse spionkop in zijn rug met die fabuleuze redding, ze jouwen hem uit bij elk balcontact.
59'
Misser van Leko! De Anderlecht-verdediging flatert onder druk van Benjamin Mokulu Tembe bij een slappe voorzet, de bal valt voor de voeten van Ivan Leko. De Kroaat kan aanleggen vanop 7 meter, Silvio Proto steekt nog een been uit en redt miraculeus.
58'
Duel Nuytinck-Galitsios Giorgos Galitsios krijgt een onmogelijk te bespelen bal, Bram Nuytinck schermt eenvoudig af.
57'
Lokeren moet Lokeren moet nu meer komen, maar in offensief opzicht weten de mannen van Maes niet echt hoe dit paars-witte blok uit elkaar te spelen.
56'
Actie Praet Guillaume Gillet vindt Dennis Praet op rechts. De jongeling wil op snelheid voorbij Alexander Scholz, maar die tackelt de bal nog in hoekschop.
55'
Counter Anderlecht Na een slappe vrije trap kan Anderlecht snel counteren. Killian Overmeire stopt Milan Jovanovic af met een professionele fout en is verontwaardigd als de scheids fluit.
55'
Fout op Dutra Onvrede bij het Lokerse publiek en spelers: Guillaume Gillet ging hard door op Sergio Dutra, maar Vervecken geeft enkel een vrije trap.
54'
Kouyaté vangt Dutra op Cheikhou Kouyaté heeft zijn lesje van de eerste helft geleerd en vliegt er ditmaal niet in als hij Sergio Dutra wil afstoppen.
53'
Rust bij Lokeren Hassan El Mouataz kopt onder druk rustig terug tot bij Jugoslav Lazic.
52'
Jovanovic buitenspel Milan Jovanovic blinkt niet bepaald uit, nu loopt hij duidelijk buitenspel.
51'
De Sutter geveld Hassan El Mouataz gaat hard in op Tom De Sutter en heeft veel man én bal. De spits blijft kermend liggen, maar de verdediger had duidelijk ook de bal, dus geven ref noch lijnrechter een krimp.
50'
El Mouataz stopt af Hassan El Mouataz stopt een counter van Anderlecht af.
49'
De Sutter scoort! Tom De Sutter zet Anderlecht op voorsprong! Olivier Deschacht krijgt enorm veel tijd en ruimte om voor te zetten en schildert de bal op het hoofd van Tom De Sutter. Die staat volledig vrij tussen twee Lokeren-verdedigers en klopt Jugoslav Lazic tegenvoets.
49'
Dutra legt terug Benjamin Mokulu Tembe draait zich goed en sterk weg van zijn man op de middenstip en lanceert Sergio Dutra op links. De Braziliaan gaat vlot voorbij Guillaume Gillet en legt terug, maar te dicht bij Silvio Proto, die in twee keer pakt.
48'
Schot Bruno Massimo Bruno schudt met de heupen, maar schiet vervolgens te snel. Zijn poging belandt in het zijnet.
47'
Gillet ontzet Even paniek in de Brusselse 16, Guillaume Gillet kegelt hard en ver weg.
46'
Tweede helft Ref Vervecken heeft de tweede helft op gang gefloten, dezelfde 22 spelers staan op het veld.
18:50
Halverwege Bij de rust staat het tussen Lokeren en Anderlecht nog steeds 0-0. Geen onlogische ruststand, want beide ploegen speelden te slordig om op meer aanspraak te kunnen maken.

Lokeren begon en eindigde het best en kreeg ook de beste kans via Benjamin Mokulu Tembe, maar Silvio Proto hield zijn netten schoon.

Anderlecht domineerde het balbezit dan weer in het grootste deel van de eerste helft, maar zag te weinig spelers hun niveau halen om het verschil te maken.
18:49
Rust Ref Vervecken fluit voor de rust.
45'+1
Proto vs. Mokulu Silvio Proto krijgt een afgrijselijke terugspeelbal te verwerken, hij moet het leer gaan controleren op de achterlijn buiten de 16. Benjamin Mokulu Tembe is gevolgd en gaat door, maar kan niet goed bij de bal en tikt over de achterlijn.
45'
Kanu duikt Rubenilson Kanu zoekt de overtreding bij Koen Persoons, maar die trekt zijn been net op tijd terug waardoor de duik van de Anderlecht-speler potsierlijk wordt. Ref Vervecken trapt er toch in.
44'
Lokeren dringt aan In de laatste minuten van de eerste helft vinden die van Lokeren toch hun spel een beetje terug. Meer dan wat steriele druk levert dat echter ook niet op.
43'
Deschacht voor Persoons Een bal valt aan de tweede paal bijna voor Koen Persoons, maar Olivier Deschacht neemt geen risico en kopt in hoekschop.
42'
Kouyaté klimt Cheikhou Kouyaté krijgt een vrije trap tegen nadat hij in de rug van Benjamin Mokulu Tembe klom. De verdediger komt wel onzacht neer op de Lokerse grasmat.
41'
Snel genomen De vrije trap wordt snel genomen, maar Olivier Deschacht is alert en trapt hard over de zijlijn. Maes blijft zich intussen opwinden over het slordige spel van zijn elftal, ze maken duidelijk geen gebruik van de ruimtes die Anderlecht laat.
40'
Fout Persoons Koen Persoons loopt wat lang met de bal, speelt slecht in en gaat dan met een schreeuw neer als hij geraakt wordt door de meelopende Rubenilson Kanu. Die leek echter niet zoveel verkeerd te doen.
39'
Fout Kanu Rubenilson Kanu klimt in de rug van Killian Overmeire en krijgt de fout tegen. Vrije trap voor Lokeren in de middencirkel.
38'
Cadeau Gillet Nu komt Guillaume Gillet eens naar voren, geeft hij de bal met een zwakke voorzet zomaar terug aan Anderlecht.
37'
Zwijgende kanonnen Teveel mensen bij Anderlecht zijn onzichtbaar om dominantie te kunnen afdwingen. Guillaume Gillet vertoont geen aanvallende impulsen, Dennis Praet speelt onder zijn niveau en ook Milan Jovanovic vindt zijn draai niet.
36'
Kljestan naar Praet Sacha Kljestan wisselt van flank en vindt Dennis Praet op links. Zijn strakke voorzet is een doelwit voor Alexander Scholz, maar de Deen wordt omvergekegeld door de aanstormende Tom De Sutter. Ref Vervecken fluit voor een aanvallende fout.
35'
Fout De Pauw Nill De Pauw begaat de fout op Olivier Deschacht, niet voldoende voor geel.
34'
Anderlecht wacht Anderlecht is niet meer zo dominant als halverwege de eerste helft, het wacht nu vooral af. Cheikhou Kouyaté blijft de bal maar rondspelen en verspeelt die knullig als hij komt inschuiven.
33'
Geel voor De Pauw Nill De Pauw verliest de bal en probeert dat zelf goed te maken door een counterende Tom De Sutter onderuit te schoffelen. Ref Vervecken trekt een logische gele kaart.
32'
Druk op Overmeire Killian Overmeire heeft tijd maar laat Rubenilson Kanu toch in de buurt komen. Bijna riskeerde hij (weer) een gevaarlijke counter, maar ref Vervecken fluit gelukkig voor de middenvelder voor een vrije trap.
31'
Tackle Kouyaté Sergio Dutra maakt een actie op de linkerflank, Cheikhou Kouyaté probeert hem met een maaiende tackle af te stoppen maar komt veel te laat. De Senegalees mag blij zijn dat zijn tegenstander over zijn benen sprong, want anders had-ie een probleem.
30'
Fout Kljestan Nu is het Sacha Kljestan die de fout begaat op de linkerflank. Daknam wil een kaart, maar ref Vervecken houdt het bij een vermaning.
29'
Fout De Sutter Tom De Sutter duwt veel te ostentatief de counterende Nill De Pauw neer, ref Vervecken fluit.
28'
Heen en weer Veel balverlies bij beide ploegen, waardoor er veel ruimte vrijkomt. Geen van beide ploegen kan er gebruik van maken, de laatste pass zit niet goed.
27'
Mokulu trapt op Proto Na wat holderdeboldervoetbal op het middenveld krijgt Ivan Leko opeens de bal. De Kroaat vindt met een millimeterpass Benjamin Mokulu Tembe, maar de spits wacht te lang en trapt daardoor op de uitgekomen Silvio Proto. Ook in de herneming kan Ivan Leko niet afwerken.
26'
Fout De Sutter Tom De Sutter zet gewoon zijn lijf in het duel met Giorgos Galitsios, maar de Griek gaat met veel misbaar neer en krijgt de fout mee van ref Vervecken.
25'
Kanu kopt over Dennis Praet mag een hoekschop nemen, hij vindt opnieuw Rubenilson Kanu maar de middenvelder kopt opnieuw hoog over.
24'
Praet zoekt Jovanovic Na een mislukte voorzet van Giorgos Galitsios kan Dennis Praet counteren. Hij wil met een gemeten pass Milan Jovanovic bereiken, maar Mijat Maric zit ertussen.
23'
Voorzetschot Deschacht Olivier Deschacht krijgt wat ruimte net voor de Lokerse verdediging, en hij wil zijn jubileum opluisteren met een doelpunt dus probeert hij een schot. Hij raakt de bal echter compleet verkeerd, hij ziet de bal ver naast gaan.
22'
Fout op Kouyaté Cheikhou Kouyaté wordt foutief tegen de grasmat gewerkt, Anderlecht krijgt een vrije trap aan de middencirkel.
21'
Schot Dutra Sergio Dutra loopt met de bal aan de voet op de Anderlecht-verdediging af, niemand probeert hem af te stoppen. De Braziliaan vindt ook niet meteen een afspeelpunt, dus probeert hij het zelf maar van buiten de 16. Zijn schot is echter wat minder, het hobbelt enkele meters naast.
20'
Praet niet in de wedstrijd Dennis Praet krijgt tot driemaal toe de kans om met veel ruimte voor te zetten vanop rechts, maar driemaal leidt het nergens naar. De jongeling zat in de eerste 20 minuten niet in de wedstrijd.
19'
Voorzet De Pauw Nill De Pauw kapt Olivier Deschacht uit en zet voor, maar zijn voorzet is net te hoog voor de inlopende Ivan Leko.
18'
Fout Kanu Rubenilson Kanu trapt hard op de hielen van Alexander Scholz, Lokeren krijgt terecht een vrije trap.
17'
Sterk van Mokulu Nill De Pauw en Benjamin Mokulu Tembe moeten achter allerlei lange ballen aan, maar ze doen dat ditmaal goed. Nu komt Lokeren aan voetballen toe.
16'
Achter de lijn Milan Jovanovic heeft vrijheid op links, maar zijn voorzet lijkt nergens naar en waait over de achterlijn.
15'
Slordig Lokeren Lokeren speelt slordiger dan in het begin van de wedstrijd, de mannen van Maes krijgen constant naar hun voeten van hun coach.
14'
Actie Dutra Op de counter gaat Sergio Dutra lopen met de bal, hij loopt Rubenilson Kanu er losjes af maar stuit vervolgens op het sterke lijf van Cheikhou Kouyaté.
13'
Voorzet De Sutter Na een snelle actie kan Tom De Sutter voorzetten vanop links. De Lokeren-defensie kopt weg.
12'
Bruno versiert hoekschop Massimo Bruno komt op snelheid op Hassan El Mouataz afgelopen, maar hij verslikt zich in zijn eigen dribbel. Hassan El Mouataz steekt er nog een been tussen en geeft een hoekschop weg. Die valt op het hoofd van Rubenilson Kanu, maar de Braziliaan kan zijn kopbal niet richten en ziet zijn poging hoog over vliegen.
11'
De Pauw buitenspel Nill De Pauw glipt hoog op de Anderlecht-helft door de buitenspelval en kan alleen naar Silvio Proto. De lijnrechter vlagt echter onterecht voor buitenspel.
10'
Actie Deschacht Olivier Deschacht gaat vlot voorbij Nill De Pauw, maar zijn voorzet wordt weggekopt door Alexander Scholz.
9'
Anderlecht neemt over Lokeren geeft de bal veel te snel weg, Anderlecht neemt het commando in de wedstrijd nu over.
8'
Jovanovic mist controle Olivier Deschacht, die vandaag eindelijk zijn 300ste wedstrijd voor paars-wit speelt, 'chipt' de bal mooi tot bij de lopende Milan Jovanovic, maar de Serviër mist zijn controle en laat de bal over de achterlijn lopen.
7'
Voorzet Mokulu Benjamin Mokulu Tembe zet voor vanop links, maar recht in de handen van Silvio Proto.
6'
Actie Bruno Massimo Bruno wil voorbij Hassan El Mouataz, na het vertrek van Laurens De Bock naar Club Brugge de nieuwe linksachter, maar die trapt de bal in hoekschop. Die levert niets op.
5'
Jovanovic aarzelt Milan Jovanovic krijgt een lange bal van Olivier Deschacht en heeft nog maar één man voor zich. Hij kan zelf gaan of inspelen op de twee lopende mensen, maar twijfelt te lang en verliest de bal aan de nieuwe Deense centrale verdediger Alexander Scholz.
4'
Lokeren drukt Lokeren heeft het veldoverwicht, het drukt Anderlecht tegen eigen doel.
3'
Kanu laat liggen Na knullig Lokers balbezit van Killian Overmeire op het middenveld kan Rubenilson Kanu diepgestuurd worden. Hij kan alleen naar Jugoslav Lazic, gaat voorbij de doelman maar loopt dan met de bal buiten. Gigantische misser van de Braziliaan!
2'
Lokers balbezit De thuisploeg monopoliseert in de beginfase de bal, Lokeren is duidelijk enthousiaster begonnen. Het thuispubliek amuseert zich dan ook en begroet elke pass met gejuich.
1'
Actie De Pauw Nill De Pauw zet meteen een actie op langs de rechterflank, maar zijn voorzet is een oprapertje voor Silvio Proto.
1'
Aftrap We zijn met wat vertraging dan toch begonnen aan het duel tussen Lokeren en Anderlecht.
18:00
Oponthoud De wedstrijd begint niet stipt om 18u, want scheidsrechter Peter Vervecken merkte op dat Rubenilson Kanu de verkeerde sokken aanhad. Tja...
17:50
Elftal van John van den Brom Bij Anderlecht geen Lucas Biglia, Demy De Zeeuw of Ronald Vargas. Dennis Praet moet dus Milan Jovanovic en Masimmo Bruno voeden, diepe spits is Tom De Sutter.
17:40
Opstelling Peter Maes Peter Maes verrast bij Lokeren door nieuwe aanwinst Junior Dutra meteen in de basis te gooien, de Brazilaanse aanvallende middenvelder speelt in steun van Benjamin Mokulu. De spits verbaasde iedereen vorige week met een hattrick tegen OHL, doet hij dat vandaag nog eens dunnetjes over? Daarnaast kan hij ook opnieuw rekenen op aanvoerder Killian Overmeire, die terugkeert uit schorsing.

0 comments:

Post a Comment