Ads 468x60px

Friday

Bosna i Hercegovina x Latvija live tekstualni komentar, ocjena, a pokrivenost Svjetsko prvenstvo 2014 europskoj kvalifikacijskoj 2013/07/06



Bosna i Hercegovina   5  --   0    Latvija

90+3' Kraj utakmice. Zmajevi su dominirali čitav meč i slavili veliku i sasvim zasluženu pobjedu. Bravo, momci! Sada smo još jedan korak bliže Brazilu!

90' Još jedan žuti karton za igrače Latvije. Požutio je Sabala. Igrat će se tri minute sudijske nadoknade.

86' Džeko ponovo šutira na gol Latvije, Vanins brani.

84 i 85' Sinelnikovs pravi oštar start na Višći i dobija žuti karton. Navijači BiH pjevaju "Bosnom behar probeharao".

82' Goooooool! Edin Džeko je nakon nekoliko šansi ipak postigao gol. Asistirao je Pjanić. BiH vodi sa velikih 5:0. Svaka čast Zmajevi na petardi u Rigi!

80' Goooooool! Miralem Pjanić pogađa za 4:0 na asistenciju Edina Višće.

79' Sejad Salihović je pružio odličnu partiju, zamijenio ga je Ibričić.

76' Ibiševićev šut izblokiran, novi udarac iz ugla za BiH.

75' Navijači BiH odlično raspoloženi. Pjevaju "Jedna si, jedina" i "Volim te, Bosno".

70' Pape pravi dvostruku izmjenu. Višća ulazi umjesto Rahimića, a Medunjanina je zamijenio Stevanović.

67' Vanins je ponovo "skinuo" udarac Džeke. Ostaje 3:0 za Zmajeve.

64' i 65' Latvijski selektor pravi i treću izmjenu, Sabala je ušao umjesto Gauracsa. Nakon šuta Džeke, novi korner za Zmajeve

63' Goooooool! Medunjanin je postigao fenomenalan gol, poslavši projektil sa više od 25 metara u rašlje gola Latvije. Golman Vanins nije imao šansi da odbrani ovaj udarac.

58' i 59' I nakon 2:0 dominacija se nastavlja. Novi korner za bh. tim izveo je Salihović. Pjanić dobro šutira, ali neprecizno. Izmjena u ekipi Latvije. Izlazi Kamess, ulazi Gabovs.

57' Salihović je šutirao iz slobodnog udarca, novi korner za BiH.

55' Prekršaj sa nešto više od 20 metara za Zmajeve. Idealna prilika za Pjanića.

53' Goooooool! Ibišević pogađa glavom za 2:0! Asistirao sjajni Lulić.

52' Slobodan udarac za Latvijce na sredini terena.

48' Gooooool! Zmajevi golom Lulića vode 1:0, nakon dvije velike prilike za BiH i stative Džeke u samo jednoj minuti (47.). Mujdža je centrirao, a Lulić pogodio mrežu Latvijaca.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Idemo Zmajevi po pobjedu!

45+2' Kraj prvog poluvremena u Rigi. Bh. reprezentacija je bila puno bolji rival od domaće Latvije. Zmajevi su stvorili obilje prilika, ali mreža se nije zatresla. Na odmor se ide uz rezultat 0:0, s tim da ekipa Safeta Sušića ima igrača više, nakon što je u 11. minuti igrač Latvije Fertovs isključen.

45' Ibišević šutira po golu, lak plijen za Vaninsa. Finiš prvog dijela susreta. Igrat će se dvije minute sudijske nadoknade.

43' Slobodan udarac za Latviju i prva poluprilika za domaći tim.

39' i 40' Pjanić šutira, golman golman Vanins izbija loptu u korner.Šansa za Ibiševića nakon kornera, ali bez rezultata.

36' Lulić dobro šutira, lopta odlazi iznad gola. Latvijci se brane na svome terenu, bh. tim mnogo bolji.

31' Nova šansa za Džeku, pored gola.

30' Pjanić se našao u šansi, ali bez promjene rezultata.

24' Zmajevi imaju terensku inicijativu i stvaraju šanse. Još samo nedostaje gol.

17' Pjanić dobro izvodi slobodnjak, golman dobro interveniše. Novi prekršaj za BiH nakon faula na Salihoviću.

15' Latvijski selektor Aleksandrs Starkovs pravi prvu izmjenu. U igru ulazi Artis Lazdinsh, a izlazi Maris Verpakovskis.

11' Nakon starta na Rahimiću igrač Latvije Fertovs dobija direktni crveni karton. Velika prednost za tim Safeta Sušića.

8' Treći korner za BiH.

7' Drugi korner za bh. reprezentaciju. Zmajevi su stvorili veliki pritisak domaćinima i imaju puno više od igre u prvim minutama utakmice.

6' Nova prilika za BiH. Centaršut Salihovića, Pjanić glavom šutira preko gola.

4' Velika šansa za Zmajeve. Džeko je šutirao, prvi korner za BiH.

1' Utakmica u Rigi je počela. Sretno, Zmajevi!

-
Igrači obje selekcije izlaze na teren stadiona Skonto. Očekuje se intoniranje himni. Na tribinama je 1.500 bh. navijača koji će biti velika podrška Zmajevima. Sa tribina se ori "Volim te, Bosno".
-
Ekipe će početi u sljedećim sastavima: Latvija: Vanins, Mihadjuks, Klava, Bulvitis, Ivanovs, Kamešs, Verpakovskis, Gorkšs, Gauračs, Fertovs, Sinelnikovs BiH: Begović, Spahić, Zukanović, Mujdža, Lulić, Salihović, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Ibišević, Džeko.
-
Još je 10 minuta do početka utakmice 6. kola kvalifikacija za nogometno Svjetsko prvenstvo u okviru grupe G, Latvija - BiH u Rigi.

Latvija će igrati protiv Bosne i Hercegovine na 7. lipanj 2013 u 16:30 sati GMT na kućnom utakmicu u Svjetskom kupu europskoj kvalifikacijskoj. Jeste li pitate "gdje mogu gledati besplatno Bosne i Hercegovine VS Latviji Livestream na PC-u"? Bosna i Hercegovina vs Latvija live stream će biti dostupan u sljedećim link na live streaming kanala s visoke kvalitete. Stay tuned ovdje za uživo na utakmici, uključujući pregledu i pripremama, predviđanja, oklade, vijesti, live score, rezultati, komentari, ističe i ciljeva iz youtube i recaps i možete gledati replay Bosna i Hercegovina vs Latvija iz video streaming mjesta. Dakle, ne zaboravite gledati online Latvija vs Bosna i Hercegovina streaming besplatno Latvija - Bosna i Hercegovina koja je danas petak 7,6,2013 Svjetsko prvenstvo europskoj kvalifikacijskoj





0 comments:

Post a Comment