Ads 468x60px

Thursday

2013 Real Madrid en Galatasaray live tekst commentaar, score, en dekking UEFA Champions League 3/4/2013



Real Madrid   3  -  0  Galatasaray
Cristiano Ronaldo 9'
Karim Benzema 35'
Gonzalo Higuain 73

Einde wedstrijd Real Madrid boekt een 3-0 zege tegen Galatasaray.
92'
Geel Modric Na een lichte overtreding.
91'
Corner De poging van de spits raakt het hoofd van een Real-speler, corner voor de bezoekers.
89'
Vrije trap Galatasaray Galatasaray krijgt vlak voor tijd een mooie kans op een tegentreffer. Sergio Ramos begaat een overtreding en trapt vervolgens het leer weg. Geel en zo is hij er volgende week niet bij. Didier Drogba maakt zich op voor de vrije schop.
88'
Geel Drogba Na een overtreding op Pepe.
86'
Spelbeeld Wil Galatasaray nog enige hoop koesteren op de halve finale, dan moet het scoren in de slotfase van deze partij. Voorlopig hebben Sergio Ramos en Raphael Varane de bovenhand op de Turkse aanvallers.
85'
Wissel Real Madrid Angel Di Maria wordt gewisseld voor Pepe.
84'
Geel Essien Na een obstructiefout op Nordin Amrabat.
82'
Wissel Galatasaray Albert Riera eruit, Nordin Amrabat (ex-PSV) erin.
82'
Poging Modric De Kroaat krijgt meteen de handen op elkaar, al kan Fernando Muslera zijn schot makkelijk pakken.
80'
Lopez Diego Lopez mag zich onderscheiden op een schot uit de tweede lijn van aanvoerder Selcuk Inan.
79'
Wissel Real Madrid Mesut Ozil wordt afgelost door Luka Modric.
77'
Wissel Galatasaray Hamit Altintop moet zijn plaats afstaan aan Umut Bulut.
77'
Geel Yilmaz Burak Yilmaz zet een passeerbeweging in, Sergio Ramos gaat op diens voet staan. Scheids Moen oordeelt dat de Turkse spits een penalty wil forceren met een fopduik. Hij trekt geel, Yilmaz mist zo de return. Een hard verdict.
75'
Corner Cristiano Ronaldo verzorgt de show met een halve volley. De bal raakt Emmanuel Eboue en rolt zo over de achterlijn.
74'
Terim De coach van bezoekers is druk aan het gesticuleren aan de zijlijn. Hij kan onmogelijk tevreden zijn met de prestatie van zijn team, de halve finales zijn wel erg ver weg met deze tussenstand.
73'
3-0 Gonzalo Higuain lijkt het pleit te beslechten. De invaller zet zijn hoofd tegen een vrije trap van Xabi Alonso. Fernando Muslera heeft geen schijn van een kans op de kopbal: 3-0.
72'
Spelbeeld We blijven een beetje op onze honger zitten qua spektakelwaarde. Real Madrid is tevreden met de dubbele voorsprong, Galatasaray kan nog steeds geen vuist maken.
70'
Geel Melo De Braziliaan maakt geen overtreding maar krijgt toch een gele kaart. Selcuk Inan was de dader, maar hij ontsnapt.
68'
Drogba verdedigt mee Mesut Ozil wil een voorzet op het hoofd van Cristiano Ronaldo schilderen, maar Didier Drogba schuwt het verdedigende werk niet en kopt weg.
66'
Riera Galatasaray kampeert eventjes rond het strafschopgebied van de Spanjaarden. Albert Riera zet voor, maar opnieuw Raphael Varane ruimt het gevaar op.
65'
Wissel Real Madrid Karim Benzema verlaat onder applaus het strijdtoneel, Gonzalo Higuain is zijn vervanger.
64'
Spelbeeld Galatasaray mist voorlopig kwaliteit om zich terug in de match te knokken, Real Madrid loert op de snelle tegenprik van Cristiano Ronaldo en Angel Di Maria.
62'
Di Maria Angel Di Maria verzuimt het om de derde treffer voor Real Madrid binnen te tikken. Hij krijgt alle tijd en ruimte maar levert een flauwe poging af.
60'
Schot Ronaldo Cristiano Ronaldo kapt en draait naar zijn rechter. Fernando Muslera pakt in twee tijden.
59'
Ramos Sergio Ramos glijdt een scherpe inspeelpass richting Didier Drogba over de zijlijn.
57'
Higuain De Argentijn warmt zich op. Real Madrid heeft na de pauze nog maar weinig kunnen klaarmaken.
55'
Schot Melo Felipe Melo zet centraal een actie op, zijn schot vormt geen probleem voor Diego Lopez.
53'
Middenveldspel Weinig actie in deze fase van de match.
50'
Buitenspel Sami Khedira snoept de bal af van Hamit Altintop en rukt op. De Duitsers passt naar Cristiano Ronaldo maar die was allang vertrokken. Gevolg: de aanvaller wordt afgevlagd wegens buitenspel.
48'
Meer zekerheid? Dat Fatih Terim Gokhan Zan binnen de lijnen brengt, kan erop duiden dat hij zekerheid wil inbouwen en de schade wil beperken. Gaat dat ook lukken?
46'
Start tweede helft Wesley Sneijder wordt aan de rust vervangen door verdediger Gokhan Zan. De Nederlander heeft nog steeds zijn topniveau niet teruggevonden.
21:33
Tussenbalans Na een evenwichtig wedstrijdbegin was de eerste kans uit de wedstrijd meteen raak. Mesut Ozil kreeg centraal op het middenveld veel vrijheid en kon ongehinderd Cristiano Ronaldo bereiken. De Portugees bleef kalm en prikte met een opwippertje de 1-0 tegen de netten, zijn negende van deze campagne.

Meteen daarna kreeg Didier Drogba een goede schietkans, maar de spits mikte hoog over. De bezoekers konden enkel dreigen via afstandsschoten, maar liep enkele keren op een gevaarlijke counter. Mesut Ozil raakte niet voorbij Fernando Muslera.

Net voor het halfuur was het weer raak voor de Koninklijke. Karim Benzema kon simpel een verre voorzet van Michael Essien controleren, de Fransman trapte met een lage schuiver de 2-0 binnen. Opnieuw matig verdedigd van de Turken.

Net voor het rustsignaal liet Emmanuel Eboue de gevaarlijkste kans voor Galatasaray optekenen. Hij zette een één-twee op met Didier Drogba maar knalde vervolgens op Diego Lopez.

Kan Galatasaray na de rust wat terugdoen? Zo dadelijk het vervolg.

21:33
Einde eerste helft Real Madrid leidt met 2-0 tegen Galatasaray.
45'+1
Varane Sergio Ramos moet zijn meerdere erkennen in een duel met Didier Drogba, gelukkig voor hem schiet Raphael Varane ter hulp.
45'
Blessuretijd Eén minuut extra.
44'
Gevaarlijke poging Eboue Emmanuel Eboue snijdt door de defensie van Real Madrid na een één-tweetje met Didier Drogba. De rechtsback knalt op doel, Diego Lopez redt met zijn linkervoet.
42'
Vrije trap Ronaldo De Portugese superster maakt zich klaar voor een vrije trap aan de punt van de grote rechthoek. Het schot belandt op het dak van het doel.
40'
Geel Nounkeu Real Madrid loert de laatste minuten op de counter. Via Sami Khedira stormt op Dany Nounkeu af, die hem enkel foutief kan afstoppen. Geel voor de verdediger die zo geschorst is voor de terugwedstrijd.
37'
Inan Galatasaray probeert de bakens te verzetten. Wesley Sneijder behoudt het overzicht en opent op rechts. Selcuk Inan wil de voorzet van Hamit Altintop doorkoppen tot bij Burak Yilmaz. De spits werd ingesloten door drie Real-verdedigers, weg mogelijkheid.
35'
Bommetjes De Turkse fan blijven het luidruchtigst, er ontploffen enkele bommetjes.
34'
Yilmaz En daar is ie dan voor het eerst. Burak Yilmaz neemt een voorzet vanop rechts meteen op de slof. De volley gaat ver naast.
32'
Spelbeeld Zonder echt te schitteren heeft Real Madrid na een half uur spelen al een mooie marge opgebouwd. Topschutter Burak Yilmaz is nog niet in het stuk voorgekomen.
29'
2-0 Real Madrid profiteert opnieuw van matig verdedigen van Galatasaray. Emmanuel Eboue kijkt hoe een voorzet van Michael Essien tot in de voeten van Karim Benzema belandt. Die twijfelt niet en schuift de 2-0 aan de eerste paal binnen.
26'
Eboue De ex-speler van Arsenal zet zich goed door op zijn rechterflank en wil Didier Drogba bereiken. Raphael Varane voorkomt dat, corner voor Gala. Na die hoekschop blijft de bal even hangen in de Madrileense zestien. Galatasaray claimt een handsbal maar scheids Moen wijst niet naar de stip.
25'
Schot Drogba Didier Drogba legt aan voor een zwaar schot, Diego Lopez bokst onorthodox weg.
24'
Geen overtreding Angel Di Maria wordt stevig omarmd door Dany Nounkeu maar de Noorse scheidsrechter geeft balvoordeel.
23'
Spelbeeld Het tempo is wat gezakt. Galatasaray gaat compacter verdedigen, Real Madrid wil rustig opbouwen.
21'
Kaya geveld Semih Kaya heeft verzorging nodig na een te hoog geheven been van Karim Benzema.
20'
Ozil Galatasaray lijdt enkele keren te makkelijk balverlies op het middenveld. Mesut Ozil probeert Fernando Muslera te verschalken met een verraderlijk schot, maar de Uruguyaan is attent.
18'
Altintop Galatasaray blijft het proberen met afstandsschoten. Deze keer staat Hamit Altintop aan het kanon, zijn knal zoeft naast.
16'
Schot Sneijder Galatasaray wil met open vizier spelen. Didier Drogba legt terug tot bij Wesley Sneijder. Het schot van de ex-Ajacied verdwijnt hoog in de tribune.
15'
Ronaldo Real Madrid komt er snel uit via de tegenaanval. Cristiano Ronaldo zet laag voor, Muslera gaat goed plat.
14'
Muslera De keeper van Galatasaray plukt een indraaiende vrije schop van Mesut Ozil uit de lucht.
12'
Drogba mist Didier Drogba gebruikt zijn sterke lichaam en krijgt plots een unieke schietkans. De Ivoriaan mikt overhaast naast. Hier zat meer in.
11'
Klasseflits De wedstrijd was evenwichtig begonnen maar de thuisploeg klimt meteen op voorsprong na een knappe actie.
9'
1-0 Zo snel kan het soms gaan. Mesut Ozil pikt de bal op en tikt subtiel door tot bij Cristiano Ronaldo. Die ontdoet zich simpel van Emmanuel Eboue en zet met een opwippertje de 1-0 op het scorebord.
8'
Slordig Semih Kaya laat zich ringeloren door Karim Benzema, die in het strafschopgebied van Galatasaray de bal verovert. Het vervolg lijkt echter nergens naar.
6'
Yilmaz Wesley Sneijder wil Aydin Yilmaz lanceren maar Raphael Varane had dat plannetje doorzien.
4'
Schot Melo De middenvelder probeert het vanop zo'n twintig meter, de bal gaat over en naast.
3'
Benzema Angel Di Maria controleert op rechts een verre bal en steekt door tot bij Karim Benzema. De spits kan zijn kopbal net niet kadreren.
2'
Di Maria De Argentijn zet een slalom in, zijn schot verdwijnt via een Turks been over de zijlijn.
1'
Aftrap Het Estadion Santiago Bernabeu, met veel Turkse supporters op de tribunes, is er helemaal klaar voor.
19:59
Opstellingen Diego Lopez staat opnieuw tussen de palen, Real Madrid-icoon Iker Casillas zit nog niet in de wedstrijdselectie na zijn handblessure. Michael Essien krijgt op de rechtsback de voorkeur op Alvaro Arbeloa. De pas 19-jarige Raphael Varane heeft indruk gemaakt in het centrum van de verdediging en krijgt opnieuw het vertrouwen van Mourinho. Karim Benzema staat in de punt van de aanval, Gonzalo Higuain moet zich tevreden stellen met een plek op de bank.

Bij de bezoekers geen verrassingen in de basiself. De Turken kunnen geen beroep doen op Engin Baytar, Aydin Yilmaz en Johan Elmander, die last heeft van een voetblessure.
09:18
Maakt Real favorietenrol waar tegen Galatasaray? Real Madrid is in de kwartfinale van de Champions League gastheer voor het ambitieuze Galatasaray.

De Madrilenen zijn recordhouder met negen eindoverwinningen in de Champions League, maar de laatste zege dateert al weer van 2002. Het Spaanse kampioenschap is allang opgegeven en dus zet de Koninklijke alles op alles in het kampioenenbal.

In de vorige ronde wipte het met Manchester United één van de favorieten uit het tornooi. Een match die de Engelsen niet snel zullen vergeten. Man U kon de kwalificatie ruiken maar het liep allemaal fout na de controversiële uitsluiting van Nani.

Van onderschatting mag geen sprake zijn bij Los Merengues. Galatasaray bulkt van de ambitie en wil Europa veroveren. Om dat te realiseren trok het tijdens de wintermercato de geldbeugel open. Didier Drogba en Wesley Sneijder werden aangetrokken.

Voor de twee spelers zal het een emotioneel weerzien zijn met hun oude mentor Jose Mourinho. De Ivoriaan werd op voorspraak van de Portugees naar Chelsea gehaald en het vervolg kent u wel. De Nederlander kon in 2009 geen basisplek veroveren bij Real Madrid en verhuisde naar Inter. Daar kreeg hij van Mourinho een vrije rol op het middenveld en dat loonde: de Italianen wonnen de Champions League.

Het duel in het duel wordt de tweestrijd tussen Cristiano Ronaldo en Burak Yilmaz. Beide aanvallers staan op kop in de topschuttersstand met acht doelpunten. Wie van de twee zet zijn ploeg in de heenwedstrijd op weg naar een goede uitgangspositie? Mis niets van deze clash, aftrap om 20u45.





0 comments:

Post a Comment