Ads 468x60px

Monday

+Olcay Şahan'ın kaçırdığı gol herkesi yıktı


Mücadelenin uzatma bölümünün son saniyelerinde, Olcay Şahan'ın yakaladığı pozisyonu değerlendirememesi sonrası, tribündeki taraftarlar ve sahada takım arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.
6 Beşiktaşlı futbolcu kaçan gol sonrası kendisini yere attı. Bu pozisyonun ardından hakem maçı bitirdi.

Beşiktaş yine kazanamadı
Olcay Şahan'ın kaçırdığı gol herkesi yıktı

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta puan kayıpları sürdü.

Ligde üst üste 11. puanını yitiren siyah-beyazlı takım, 15 puanlı lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düştü.

Ligde puanını 9'a çıkaran Beşiktaş, 8 hafta sonunda 2 galibiyette kaldı. 'Kara kartallar', son 4 maçta ise 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Siyah-beyazlı ekip, BJK İnönü Stadı'nda da kazanmakta zorlanıyor. Ligde bu sezon kendi sahasında sadece Sanica Boru Elazıspor'u mağlup eden Beşiktaş, diğer 3 karşılaşmada ise kötü sonuçlar aldı. Galatasaray ve Trabzonspor ile berabere kalan 'Kara kartallar', Sivasspor'a ise 1-0 mağlup olmuştu.

-Beşiktaş, Trabzonspor'u yine yenemedi-

Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bordo-mavili rakibini İstanbul'da yenmekte zorlanıyor.

BJK İnönü Stadı'nda rakibine karşı son galibiyetini, 16 Mart 2008 tarihinde 3-0'lık skorla alan siyah-beyazlı ekip, bu galibiyetin ardından Trabzonspor ile yaptığı 6 maçta 4 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti.

-Siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda büyük baskı kurdu-

İlk yarıda hücumda fazla etkili olamayan ve uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklayan Beşiktaş, ikinci yarıda ise rakibine büyük baskı kurdu.

Ev sahibi takımda özellikle kaptan İbrahim Toraman'ın gayretli futbolu dikkati çekerken, siyah-beyazlı ekip bu devrede önemli fırsatlar yakaladı. Ancak 'Kara kartallar', bunlardan sadece birini gole çevirince maçtan 1-1 berabere ayrıldı.

-Zorlu maçların 3'ü geride kaldı-

Beşiktaş, ligde şampiyonluk yaşayan takımlardan üçüyle maçlarını tamamladı.

Ligin 2. haftasında Galatasaray'ı konuk eden siyah-beyazlı ekip, 7. haftadaki Fenerbahçe karşılaşmasının ardından 8. haftada bir başka lig şampiyonu Trabzonspor'u konuk etti. Böylece şampiyonluk yaşamış 3 takımla maçlarını tamamlayan siyah-beyazlı ekip, 11. haftada Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Ancak Beşiktaş, şampiyonluk yaşamış 3 rakibiyle yaptığı maçlardan 3 puan çıkaramadı. Galatasaray ve Trabzonspor ile berabere kalarak 2 puan toplayabilen siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe'ye ise 3-0 mağlup oldu.

-Forvetler yine suskun kaldı-

Siyah-beyazlı ekipte sezon başından beri bekleneni veremeyen forvet oyuncuları yine suskun kaldı.

Almeida ve Batuhan, Trabzonspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkarken, iki oyuncu da etkisiz bir performans sergiledi. İlk yarıda ileri uçta görev alan Batuhan Karadeniz, 45 dakika boyunca pozisyon dahi bulamadı. Genç oyuncu, maçın ikinci yarısında ise yerini Olcay Şahan'a bıraktı.

İkinci yarıda ileri uçta görev alan Hugo Almeida da kendisinden bekleneni yerine getiremedi. Portekizli oyuncu, özellikle 69. dakikada kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atmayı başaramadı.

-Schuster maçta-

Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmayı, eski teknik direktörü Bernd Schuster de izledi.

2010-2011 sezonunda takımın başında bulunan Alman teknik adam, alınan kötü sonuçlar sonrası sezon bitmeden görevinden ayrılmıştı. Schuster, mücadeleyi locadan takip etti.

-Savunma dağıldı-

Siyah-beyazlı takımda savunma da dağıldı.

Sezon başından beri rakip atakları savuşturmakta zorlanan Beşiktaş, üst üste 4. maçında gol yedi. Ligde toplam 12 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, son 4 haftada da ise 8 golü kalesinde gördü.

-Serbest vuruşta yine hata-

Beşiktaş, Trabzonspor karşısında serbest vuruştan gol ararken kalesinde golü gördü.

Siyah-beyazlı takım, Trabzonspor yarı alanında kazandığı serbest vuruş sonrası golü yedi. Fernandes, 45. dakikada hatalı hareket edince, takımının gol yemesine neden oldu. Olcan'ın topun önünde olması nedeniyle Fernandes bu oyuncuya meşin yuvarlağı çarptırmak istedi. Ancak Trabzonspor savunması topu alarak ani atağa çıkma fırsatı buldu. Yasin Öztekin'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sapara, meşin yuvarlağı filelere attı ve Beşiktaş 1-0 geriye düştü.

Siyah-beyazlı takım, serbest vuruştaki buna benzer bir hatayı, ligin 6. haftasında Sivasspor karşısında yaptı. Yine rakip yarı alanında kazanılan serbest vuruşta Uğur Boral'ın ceza alanına göndermek istediği top Fernandes'in yüzüne çarpmış ve Sivasspor, geliştirdiği ani atakta golü bularak, maçı 1-0 kazanmıştı.

-Fernandes güzel golüyle kendini affettirdi-

İlk yarıda yaptığı hatayla takımının gol yemesine neden olan yıldız futbolcu Manuel Fernandes, ikinci yarıda ise güzel golüyle kendini affettirdi.

Takımının baskı kurduğu ikinci yarıda, 55. dakikada solda kazanılan serbest vuruşu kullanan Portekizli oyuncu, meşin yuvarlağı doğrudan kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Ligde daha önce Kardemir Karabükspor maçında 2 gol birden atan Fernandes, böylece gol sayısını 3'e çıkardı.

-Quaresma sesleri'ne tepki-

Maçın ilk yarısının bitmesiyle birlikte Beşiktaş tribünlerde kargaşa yaşandı.

Yeni Açık Tribünü'nde bulunan taraftarların bir bölümü Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma lehine tezahürat yapınca, Numaralı Tribün'deki siyah-beyazlılar buna tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın ikinci yarısının başlarında takımlarına büyük destek verdi.

-Taraftarlar ikinci yarıdaki futboldan memnun kaldı-

Beşiktaşlı taraftarlar, ikinci yarıda oynanan futboldan ise memnun kaldı.

Takımlarına büyük destek veren taraftarlar, kaçan pozisyonlarda da büyük heyecan yaşadı. Siyah-beyazlılar, maç sonunda ise oyuncuları tribünlere çağırarak, destek verdiler.

-Aybaba'dan 4. hakeme itiraz-

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ve futbolcular, yenilen gol sonrası hakemlere büyük tepki gösterdiler.

Aybaba, mücadelenin 4. hakemi Suat Arslanboğa'ya, Olcan Adın'ın gol öncesi yeterli mesafeye gitmediği yönünde itirazda bulundu.

-Devre arasında tribünde gerginlik-

Mücadelenin devre arasında, Çarşı Grubu'nun bir bölümünün bulunduğu Yeni Açık Tribünü'nde gerginlik yaşandı.

Emniyet güçlerinin, müdahale etmesi sonrası kısa süreli arbede oldu. Taraftarlar da çevik kuvvete tepki gösterdi.

-Top toplayıcılar, taraftarı kızdırdı-

Karşılaşmada zaman zaman top toplayıcıların hareketleri, taraftarları kızdırdı.

Maçta oyunun sürdüğü dakikalarda, ikinci topu da sahaya atan top toplayıcılara, tepki gösterildi.





0 comments:

Post a Comment